Kies je webmail
Geef je internet een boost met extra accesspoints

Geef je internet een boost met extra accesspoints

24 april 2019

Online gamen of grote bestanden versturen, dat wil je niet alleen in de studeerkamer maar het liefst overal in huis. Is je wifi niet overal in huis even sterk, dan kun je kiezen uit verschillende oplossingen. Met een extra accesspoint zorg je voor razendsnel internet op verschillende plekken in huis. De tijd dat je met één computer vanuit één ruimte in huis kon internetten, ligt gelukkig al lang achter ons. Dankzij wifi kun jij online gamen terwijl andere mensen in huis Facebook checken op hun tablet of online muziek luisteren via hun smartphone. Mooi, maar soms valt het wat tegen met die wifi. Het signaal is niet stabiel of het valt zelfs helemaal weg. Dat is vooral lastig als het net op die halve seconde aankomt om je tegenstander online te verslaan of als je andere dingen wilt doen waar je verbinding echt snel en stabiel voor moet zijn. Bijvoorbeeld online films in HD-kwaliteit kijken of grote bestanden versturen voor je werk.

Stabiel en snel internet

Wil je stabiel en snel internet op een extra plek in huis, dan is een extra toegangspunt (accesspoint) een goede oplossing. Zo'n accesspoint zet je neer in de kamer waar je ook snel internet wilt hebben. Hij geeft het internetsignaal door via een netwerkkabel. Het ene uiteinde van de kabel steek je in je modem of router, het andere uiteinde in het wifi-accesspoint. Een paar meter netwerkkabel is heel betaalbaar, dus dat is niet zo'n bottleneck. Wel moet je de kabel dus doortrekken naar de plek waar je je accesspoint neerzet. Dat kan lastig zijn, maar het zorgt wel voor het beste resultaat. Je kunt natuurlijk de plek van je accesspoint variëren om te kijken waar je het beste signaal krijgt. Wanneer je een groot huis hebt en je verbinding op verschillende plekken te wensen overlaat, kun je ook meerdere accesspoints aansluiten.

Instellen

Je moet een accesspoint zo instellen dat hij precies hetzelfde netwerk uitzendt als je modem. Dat doe je door de naam (ook wel SSID) precies hetzelfde te houden als die van je modem. Ook je wachtwoord en beveiligingsinstellingen moeten overeenkomen. Als je alles goed hebt ingesteld, kiezen je apparaten vanzelf het sterkste signaal, zonder dat je handmatig een ander netwerk hoeft te kiezen.

Snelheid

Een groot voordeel van accesspoints die je bedraad aansluit, is dat je internetsnelheid in de kamer waar je het neerzet uitstekend is. Wanneer je bijvoorbeeld draadloos homeplugs aansluit, is er een kans dat de verbinding vermindert omdat je daarbij afhankelijk bent van de kwaliteit van het elektriciteitsnet in huis.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.