Kies je webmail
Getest: 'DELTA-klantenservice het best bereikbaar van Nederlandse internetproviders'

Getest: 'DELTA-klantenservice het best bereikbaar van Nederlandse internetproviders'

14 mei 2019

DELTA komt het beste uit de bus in een onderzoek naar de bereikbaarheid van de klantenservice van tien Nederlandse internetproviders. Gemiddeld genomen krijgen klanten binnen 1 minuut en 20 seconden een klantenservicemedewerker aan de lijn. DELTA heeft daarmee de best bereikbare klantenservice in de sector. De onafhankelijke internetvergelijkingswebsite ProviderCheck voerde het onderzoek uit. ProviderCheck nam naast DELTA ook KPN, T-Mobile, Tele2, Ziggo en andere internetproviders de maat. De onderzoekers klokten de wachttijd voordat een klant een medewerker van de klantenservice aan de lijn krijgt.

Twintig keer, vier vragen

Ze belden alle providers twintig keer met vier verschillende vragen. Je kunt denken aan vragen over een factuur, over een probleem met de internetverbinding of over een aanpassing of opzegging van het abonnement. Om de test eerlijk te laten verlopen, zijn alle providers steeds op hetzelfde moment op dezelfde dag gebeld. Het is de tweede editie van ProviderCheck’s halfjaarlijks onderzoek naar de bereikbaarheid van klantenserviceafdelingen.

"We zijn erg blij dat we onze klanten zo snel kunnen helpen aan de telefoon", reageert Maurice Klinker, manager van de klantenservice. Ondanks de goede score in de vorige editie, zijn er verbeteringen doorgevoerd. "Toen we onze klanten vroegen wat ze belangrijk vinden en op welke vlakken wij nog konden verbeteren, gaven ze aan dat onze klantenservice beter kon. Daar hebben we naar geluisterd. We hebben onze medewerkers nog beter opgeleid en zorgen ervoor dat telefonische vragen op de juiste plekken binnenkomen, zodat we ze snel en goed kunnen beantwoorden."

Winkels

Klanten van DELTA kunnen trouwens ook altijd met hun vragen terecht bij een van de drie DELTA-winkels - onze medewerkers helpen je daar ook graag! Zo is onze klantenservice nóg beter bereikbaar. Bekijk de volledige uitkomst van het onderzoek op de website van ProviderCheck.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.