Kies je webmail
Gigabit Internet: wat kan je ermee?

Gigabit Internet: wat kan je ermee?

27 augustus 2020

Als DELTA-klant kun je gebruik maken van extra snel internet van 1 Gigabit per seconde. Deze ‘superpower’ in het Flexpakket kun je aan- of uitzetten wanneer jij het wil. Wat je met al die extra snelheid kan lees je hier.  DELTA levert razendsnel en betrouwbaar internet op een snelheid van 100-150 Mbps (Megabit per seconde). Daar kan het hele gezin mee uit de voeten. Maar wist je dat je ook kan upgraden naar een supersnelheid?  1 Gigabit Internet is internet met een snelheid van 1 Gbps, oftewel 1.000 Mbps. Dat is voor de meeste internetgebruikers tien keer sneller dan gewoonlijk. Als onderdeel van het Flexpakket zet je deze superpower aan of uit wanneer jij dat wil. 1 Gigabit Internet is beschikbaar via de kabel of het glasvezelnetwerk en meestal kun je gewoon de modem blijven gebruiken die je al in huis hebt. Maar wat kun je met die extra snelheid van 1 Gigabit Internet? En wat merk je ervan? 

Heb ik 1 Gigabit Internet nodig?

Mogelijk herken je je in een van de scenario’s hieronder. Het is bovendien goed om te weten dat 1 Gigabit Internet toekomstbestendig is. Technologie ontwikkelt zich razendsnel, dan is het fijn om te weten dat jouw internetprovider zo’n hoge snelheid van 1 Gbps vandaag al kan leveren. Voor als het nodig is. Heb je het nog niet nodig? Dan laat je het in je Flexpakket gewoon uitstaan en betaal je er ook niet voor. 

Wat kan ik met al die extra snelheid?

We kunnen ons voorstellen dat het nog moeilijk is om je voor te stellen wat je met al die extra snelheid kan. We schetsen daarom een paar scenario’s:

Voor de thuiswerker

Stuurt je collega je een groot bestand, zoals een videoverslag of presentatie? Met 1 Gigabit Internet druk je op de knop en is het in luttele seconden ontvangen. (Indien je gebruik maakt van glasvezel gaat verzenden met dezelfde snelheid.) Wachten tot je aan een volgende taak kan beginnen hoeft niet meer. 

Voor het gezin

Zie je internetverbinding als een vierbaans autoweg waar auto’s op rijden met pakketjes van jullie data: een minuut van de Netflixserie die je kijkt, een virtuele omgeving in de game die je kind speelt, een video die je partner downloadt op de telefoon. Voor elk pakketje data, één auto. Omdat DELTA standaard al snel en betrouwbaar internet levert, rijden de auto’s op de weg snel en lekker door. Met 1 Gigabit Internet veranderen al die auto’s in supersportwagens én krijgt de weg wat extra rijstroken. Het verkeer beweegt zich extra snel vooruit en niemand zit elkaar in de weg. Zelfs niet als het hele gezin tegelijkertijd online gamet, streamt of grote bestanden downloadt. Meer informatie over het glasvezel abonnement van DELTA.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.