Kies je webmail
Hardlopen en gamen tegelijk? Verover Zeeland met Run an Empire

Hardlopen en gamen tegelijk? Verover Zeeland met Run an Empire

20 november 2018

Run an Empire is een nieuw strategiespel op je smartphone dat je speelt door buiten hard te lopen. Hoe meer je rent in de ‘echte wereld’, hoe meer land je verovert in dit virtuele spel. Sporten en spelen tegelijk dus, gewoon in je eigen omgeving. De Britse smartphone-game Run an Empire is nu wereldwijd, gratis te downloaden op Android en iOS. Het spel is een soort Risk, maar dan niet met een bord als speelveld, maar je eigen hardlooproutes. Een app op je smartphone houdt bij waar en hoe vaak je rent. Hoe meer je rent, hoe meer land je verovert en hoe sterker je koninkrijk wordt.

Twee werelden op je scherm

Run an Empire is een zogenaamd augmented reality-spel, kortweg AR. Letterlijk vertaald betekent dat ‘aangevulde realiteit’, oftewel een extra, virtuele laag over onze fysieke wereld. Je smartphone maakt dat mogelijk: de camera registreert de echte wereld en met slimme technologie worden virtuele onderdelen daar als het ware in geplaatst. Op je smartphonescherm kun je vervolgens die twee werelden gecombineerd zien. Het bekendste voorbeeld van een AR-spelletje is Pokémon GO, waarbij spelers in de echte wereld, virtuele Pokémons kunnen vinden. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=vwq9u1JjX0c[/embed]

Speel verder vanuit je broekzak

Om Run an Empire te spelen hoef je niet de hele tijd naar je smartphonescherm te staren. De app kan gewoon in je broekzak verdergaan terwijl je rent. Bij de start van je run kies je of je nieuw land wil veroveren, of dat je de verdediging van je rijk wil versterken. Aan de hand van je locatie wordt berekend welke vierkante meters tot jouw gebied gaan behoren. Wie vaak genoeg de Brouwersdam op en neer rent, kan die Brouwersdam dus virtueel veroveren. Op een Google Maps-kaartje zie je je koninkrijk ontstaan. Hoe vaker je rent, hoe meer virtueel geld je ook verdient, waarmee je je stad kunt ontwikkelen: gebouwen plaatsen, verdedigingsmuur er omheen - dat werk. Maar gevaar ligt altijd op de loer: andere spelers kunnen de hardloopschoenen aantrekken om je land proberen te veroveren.

Leuker met veel spelers

Het spel is daarom het leukst met veel medespelers. In Zeeland zul je die nog weinig treffen (ongestoord aan je koninkrijk bouwen!) maar de Britse makers van ‘Location Games’ hebben het spel gratis gemaakt om zoveel mogelijk spelers aan te trekken. Ze hopen volgend jaar rond deze tijd tien miljoen spelers wereldwijd te hebben. Tot die tijd kun je zonder al te veel strijd vast bouwen aan je koninkrijk. En aan je conditie.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.