Het Formule 1-seizoen is uitgesteld!

Update: 13 maart 2020
De GP van Australië is uitgesteld vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Het is nog onbekend wanneer de race wel wordt gereden en wat de invloed van deze beslissing is op de rest van het Formule 1-seizoen.

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint traditiegetrouw met het Grand Prix-weekend in Australië. De kwalificatie op zaterdag is het eerste moment dat we alle nieuwe auto’s op volle snelheid in actie gaan zien. Heeft Red Bull Racing de aansluiting gevonden met Mercedes, de kampioen van vorig jaar? Op zondag wordt er voor het eerst geracet op het semi-stratencircuit Albert Park in Melbourne. Een weekend om niet te missen dus!

De kwalificatie in Australië begint aanstaande zaterdag 14 maart om 7.00 uur Nederlandse tijd. Op het Ziggo Sport-kanaal wordt er vanaf 6.15 uur voorbeschouwd. Voor de race op zondag 15 maart moet de wekker nog iets vroeger gezet worden: de voorbeschouwing start om 5.00 uur, om 6.10 uur gaan de lichten uit en begint de eerste race van het seizoen 2020!

Wil je nog eens terugzien hoe het er in 2019 aan toe ging tijdens de Grand Prix van Australië?

Max Verstappen en Red Bull Racing gaan voor de titel

2020 belooft een interessant seizoen te worden voor de Formule 1-fans. Max Verstappen, vorig jaar derde in het eindklassement, gaat zijn vijfde seizoen in met Red Bull Racing. De Nederlander zegt zich “erg goed” te voelen in het team. “Ik zie dat iedereen in het team hongerig en gemotiveerd is om te vechten voor Grand Prix-overwinningen en misschien wel voor het kampioenschap.”

Bekijk hier de voorbeschouwing van het nieuwe seizoen door de officiële F1-organisatie richting het team van Red Bull.

Volgens zijn teambaas Christian Horner is Red Bull Racing in 2020 sterk genoeg om “een serieuze gooi te doen naar het kampioenschap”. Met het aanhouden van Max Verstappen als eerste coureur en Honda als motorleverancier is er stabiliteit in de renstal en Horner meent dat het team sinds de tweede seizoenshelft vorig jaar in een goede flow zit. De nieuwe auto, de RB16, is bovendien veelbelovend, aldus de teambaas.

Racen in Zandvoort!

Nóg een reden om het Formule 1-seizoen te volgen dit jaar: voor het eerst sinds 1985 wordt er in Zandvoort geracet! Op zondag 3 mei wordt de Nederlandse Grand Prix verreden. Het is de vierde race van het seizoen (de Grand Prix van China wordt uitgesteld).

Zandvoort stond voor het eerst op de Formule 1-kalender in 1952. Toen werd de race gewonnen door Ferrari-coureur Alberto Ascari, die later ook het kampioenschap won. Jim Clark won het vaakst in Zandvoort: vier keer. Zou er dit jaar een Nederlandse winnaar op het podium in Zandvoort staan?

Jan Lammers, sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix, noemt het Zandvoortse circuit “legendarisch”. Om tegemoet te komen aan de wensen en eisen van de Formule 1-organisatie is het circuit wel flink op de schop gegaan, met name om meer mogelijkheden tot inhalen te creëren. Het karakter van het circuit blijft behouden. Dat wil zeggen: geen eindeloze uitloopstroken van asfalt, enkel meedogenloze grindbakken: ieder foutje op het circuit wordt afgestraft.

De volledige Formule 1-kalender met de Nederlandse tijden erbij vind je hier.

Niks missen van F1?

Bekijk alle Formule 1-races en voorbeschouwingen met Ziggo Sport Totaal. Op dit kanaal worden ook races in andere internationale competities uitgezonden, zoals NASCAR en DTM.