Kies je webmail
Het ultieme stappenplan voor wifi in de tuin

Het ultieme stappenplan voor wifi in de tuin

09 augustus 2023

Op een zwoele zomeravond buiten een film kijken? Of aan het eind van je werkdag nog een laatste mail versturen vanuit de tuin? Met wifi in de tuin kun je genieten van de rust en tegelijkertijd online verbonden blijven. Een ideale combinatie, maar hoe zorg je voor de perfecte verbinding buitenshuis? Met deze stappen helpen we je op weg.

Stap 1: Start met een goeie voorbereiding 

Voordat je start met de installatie is het belangrijk om te bedenken waarvoor je wifi in de tuin gaat gebruiken. Wil je ontspannen en genieten van entertainment, in de buitenlucht werken of gewoon contact houden met vrienden en familie terwijl je buiten bent? Door hier vooraf over na te denken, kun je de juiste apparatuur kiezen en een plan maken voor een optimale wifi-ervaring. 

 

Stap 2: Kies de juiste wifi-apparatuur 

Heb je een kleine tuin, dan kun je kijken naar Mesh-wifi punten.  Zo zijn er speciale routers ontworpen voor buitengebruik en bieden ze al een groter bereik dankzij krachtige antennes. Heb je een grote tuin, dan kun je het beste naar een stevige en weerbestendige draadloze router kijken.

 

Bestel je 3 Mesh-wifi punten in MijnDELTA 

 

Stap 3: Controleer het wifi-bereik 

Controleer je wifi-signaal in je tuin vanaf de dichtstbijzijnde binnenrouter. Dit doe je door op verschillende plekken in de tuin te kijken waar je nog bereik hebt. Zo kun je globaal de zwakke pekken identificeren en de beste plaats voor je buitenrouter bepalen.

 

Stap 4: Plaats je Mesh-wifi punt of de buitenrouter

Plaats je Mesh-wifi punt zo dicht mogelijk binnenshuis bij de tuin. Gebruik je een buitenrouter, dan kun je deze het beste op een centrale plek in de tuin bevestigen. Bijvoorbeeld aan een muur of schutting. Zorg ervoor dat de router goed beschermd is tegen het weer, zoals regen en direct zonlicht. 

 

Stap 5: Verbind je mesh-wifi punt of je buitenrouter 

Verbind de Mesh-wifi punt of buitenrouter met het internetmodem in je huis. Bij gebruik van een buitenrouter  is het handig om waterbestendige kabels te gebruiken. Zo is de verbinding veilig beschermd tegen een natte Nederlandse dag. 

 

Stap 6: Controleer opnieuw het wifi-signaal 

Controleer opnieuw het wifi-signaal in verschillende delen van je tuin om ervoor te zorgen dat het bereik voldoende is en geen zones zijn waar geen signaal beschikbaar is. Heb je een grote tuin, of zijn er enkele zwakke signaalplekken? Dan kun je overwegen om een wifi-extender of mesh-netwerk te installeren. Dit zijn apparaten die voor een stabieler en groter netwerk kunnen zorgen. 

 

Stap 7: Beveilig je wifi-netwerk 

Stel een uniek en sterk wachtwoord in voor je wifi-netwerk om inbreuk te voorkomen. 

 

Stap 8: Tijd om te genieten! 

Het zit er op! Popcorn check? Tuinstoel check? Film kijken maar! 

 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.