Kies je webmail
Hoera! We hebben de beste score in de netwerktest van Umlaut

Hoera! We hebben de beste score in de netwerktest van Umlaut

20 maart 2024

We hebben het hoogste aantal punten gescoord in het jaarlijkse netwerkonderzoek van Umlaut. De benchmarkorganisatie beoordeelde onze download- en uploadsnelheid én keek naar de reactiesnelheid. Hier kregen we een “uitstekend” voor, en daar zijn we erg trots op! Afgelopen juli riep nPerf het netwerk van DELTA nog uit tot het allersnelste van Nederland.

DELTA scoort regionaal hoogst in netwerktest van Umlaut

De benchmarkorganisatie, een organisatie die als standaard dient om prestaties, processen en resultaten van andere organisaties met elkaar te vergelijken, brengt jaarlijks een onderzoek uit waarbij providers op onder andere downloadsnelheid, uploadsnelheid en latency worden beoordeeld. Dit betekent dat wanneer jij op je computer, laptop, tablet of mobiel naar een website wilt gaan, je deze website snel te zien krijgt. Wel zo fijn!

DELTA scoorde 962 van de 1000 punten en kreeg daarmee de beoordeling ‘outstanding’ in het onderzoek. Daarmee scoort DELTA regionaal hoger dan Odido (953), KPN (951) en Ziggo (942) in het nationale onderzoek.

‘Uitmuntend over de hele keten’

“Deze test laat zien dat we uitmuntend scoren over de hele keten. Niet alleen ons glasvezelnetwerk, maar ook onze ‘tot-de-nok-installatie’ laat zien dat we een uitstekende internetervaring weten te creëren voor onze klanten”, zegt CTO John Wittekamp van DELTA Fiber. “We blijven continu innoveren in ons netwerk. We zijn trots dat al het harde werk dat we in het netwerk en onze diensten steken ook leidt tot de hoogste score.”

Opnieuw de hoogste score

DELTA scoorde vorig jaar in drie provincies het hoogst. Umlaut maakte toen nog onderscheid in de testresultaten per provincie. In de resultaten van 2024 is er alleen een verschil tussen regionale en nationale providers. In juli van afgelopen jaar ontving DELTA nog de hoogste score in Nederland van het Franse onderzoeksbureau nPerf.

 

Bronvermeldingen:
nPerf Barometer of fixed Internet connections, The Netherlands, H2 2022 – H1 2023
Umlaut/Connect: 2024 Fixed-Line Broadband Benchmark in the Netherlands

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.