Italiaanse zender Rai Uno is zender van de maand

Pizza, pasta en Laura Pausini. Ook als je deze zomer niet naar de laars van Europa reist, haal je met DELTA het Italiaanse gevoel in huis. In juni is Rai Uno de zender van de maand en daardoor op kanaal 12 ook zonder buitenlandpakket te bekijken. Onze kijktips – met veel Italiaanse muziek – zetten we alvast op een rij. Om de ervaring compleet te maken kun je met de prijsvraag een dinercheque ter waarde van 150 euro winnen!

Music Awards

De beste muziek uit het land van de liefde. Fijner wordt het niet. De grootste sterren uit de Italiaanse muziekwereld maken hun opwachting tijdens de twee grote shows waarin de Music Awards worden uitgereikt. In de even beroemde als prachtige Verona Arena zingen ruim vijftig Italiaanse artiesten hun laatste hits. De avonden worden gepresenteerd door Carlo Conti en Vanessa Incontrada.

Maandag 3 en woensdag 5 juni – 21.25 uur.

Buon Compleanne Pippo

Wereldberoemd in eigen land en misschien ook wel daarbuiten. Pippo Baudo is de allergrootste showbizz-master van Italië en zit dit jaar zestig jaar in het vak. Dat Italianen wel weten hoe ze sterren moeten eren, dat merk je tijdens deze grootse tv-avond speciaal gewijd aan de ongekende carrière van Pippo. De avond – uitgezonden op zijn 83e verjaardag – wordt helemaal een feest met optredens van onder andere Eros Ramazotti en Laura Pausini.

Vrijdag 7 juni, 21.25 uur.

Con il cuore – Nel nome di Francesco

In Nederland hadden we jarenlang het Glazen Huis en doneren kijkers nog steeds tijdens het jaarlijkse Sta op tegen kanker. In Italië komen sinds 2003 muzikanten, kunstenaars en zangers elk jaar samen op het plein van de Basiliek van Sint-Franciscus in Assisi. Tijdens deze avond zamelen ze via een tv-show geld in voor mensen in nood. De avond wordt gepresenteerd door Carlo Conti.

Maandag 10 juni, 21.25 uur

Wil je Rai Uno ook ná deze maand nog ontvangen? Bestel dan het buitenlandpakket van DELTA.

Win een dinercheque voor een Italiaans restaurant

Billy Joel zingt er graag over, maar het beste loop je er gewoon naar binnen en vraag je de kaart: een Italiaans restaurant. Het echte Italiaanse gevoel gaat door de maag. Daarom kun je bij DELTA een dinercheque ter waarde van 150 euro winnen die je kunt gebruiken in een Italiaans restaurant naar keuze. Als klap op de vuurpijl ontvang je dan ook nog een compleet pasta-pakket thuis!

Wat je hiervoor moet doen? Simpel. Stuur je antwoord op onderstaande vraag vóór 1 juli 2019 naar [email protected] o.v.v. Rai Uno. Vermeld daarbij ook je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

Prijsvraag: Wanneer is pasta ‘al dente’ bereid?

A. Als de pasta beetgaar is en dus nog een lichte ‘bite’ heeft.
B. Als de pasta helemaal zacht is.
C. Als de pasta een licht knapperig randje heeft.

Deelname is gratis en alleen mogelijk door digitale kijkers van DELTA. Per huisadres kan slechts één keer worden deelgenomen en de prijswinnaar(s) krijgen uiterlijk 20 juli 2019 persoonlijk bericht. De prijs is niet inwisselbaar tegen een financiële vergoeding en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.