RTL Nederland

Kees & Co na 13 jaar terug en Paul de Leeuw maakt weer mensen blij

Miljoenen Nederlanders moeten elke avond kiezen uit een groot aantal tv-programma’s. DELTA helpt je graag een handje. Aan het begin van elke maand bespreken we in een notendop een aantal gloednieuwe programma’s en series die je kunt verwachten.

Morten

Vanaf 7 april – elke zondag – 20.55 uur – NPO 3

Krijgen we House of Cards aan de Hofvijver? Is Peter Paul Muller de poldervariant van Kevin Spacey? Er zijn zeker overeenkomsten tussen de beroemde Amerikaanse hitserie en het Nederlandse Morten. Maar we moeten deze nieuwe politieke thriller vooral op zichzelf beoordelen. Peter Paul Muller – beter bekend als Martin Morero in Gooische Vrouwen – wil minister-president van Nederland worden en daar moet alles voor wijken. Onderweg komt hij nogal wat obstakels tegen.

Vooral vrouwen zitten hem dwars, op het werk, maar ook in zijn privéleven. Zowel de huidige minister-president, als zijn bipolaire echtgenote én een minnares uit het verleden lijken dwars te liggen op weg naar zijn ultieme droombaan. De nieuwe serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van politiek verslaggeefster Dominique van der Heijden en Annet de Jong.

Paul Pakt Uit

Vanaf 30 maart – elke zaterdag – 20.30 uur – RTL 4

Paul de Leeuw zoals de meeste Nederlanders hem kennen en misschien ook wel het leukst vinden: een studioshow op zaterdagavond waar mensen verrast worden met een klein gebaar, een cadeautje of met muziek. Met Paul Pakt Uit heeft De Leeuw zijn eerste eigen programma bij RTL te pakken, sinds hij deze zomer overkwam van de publieke omroep.

Het recept is waarschijnlijk bekend. Een studio vol met normale Nederlanders, een uitstekende huisband, en een blije presentator die soms over de top en soms juist op een hele kleine manier iemand uit het publiek verrast. Alles met een bijzonder vette knipoog in de camera. Dit is weer ouderwets anderhalf uur lang op de bank kruipen met de hele familie, chips en cola.

Iedereen had het erover

Vanaf 28 maart – elke donderdag – 21.30 uur – RTL 4

Zonder dat je het doorhebt ben je als doodgewone Nederlander van de een op andere dag wereldnieuws. Zo nu en dan gebeurt het en meestal heeft de hoofdpersoon het nooit gewild. In het nieuwe programma Iedereen had het over bezoekt Art Rooijakkers mensen die dit overkwam.

Wie herinnert zich bijvoorbeeld nog alle heisa rondom ‘het zeilmeisje’ Laura Dekker, die op 14-jarige leeftijd alleen de wereld rond wilde zeilen? Of de 9-jarige Angolese Mauro die het land uitgezet dreigde te worden? Ook de mus die werd neergeschoten om Domino D-Day niet te verknallen staat in ons collectieve geheugen gegrift.

Rooijakkers blikt terug met de hoofdpersonen. Verwacht indringende verhalen over de invloed van de gebeurtenissen op de levens van deze mensen. De gebeurtenis wordt herbeleefd, maar Rooijakkers ontdekt ook nieuwe, bizarre feiten die het grote publiek nog niet wist.

Kees & Co

Vanaf 30 maart – elke zaterdag – 20.00 uur – RTL 4

In veel huiskamers zal toch minimaal een bescheiden vreugdekreet hebben geklonken. De ongekend populaire sitcom Kees & Co komt na dertien jaar afwezigheid weer terug op tv! Tussen 1997 en 2006 zat een groot deel van Nederland wekelijks aan de buis gekluisterd om het hectische leven van huismoeder Kees en haar gezin te volgen.

Wat deze remake nog bijzonderder maakt is dat Simone Kleinsma – net als bijna twintig jaar geleden – wederom de hoofdrol van moeder Kees op zich neemt. In deze nieuwe reeks heeft haar zoon Rudi (Tibor Lukács) het ouderlijk huis overgenomen samen met zijn vriendin (Chantal Janzen).

Kees is samen met dochter Anne vertrokken naar Spanje. Thuis in Nederland creëert zoonlief een grote chaos, waardoor Kees besluit om terug te keren. Zo is ze weer het middelpunt van een bijzonder hectisch gezin en probeert ze te redden wat er te redden valt.

Nog meer nieuwe programma’s

Bovenstaande lijst is geen complete opsomming van programma’s die in april voor het eerst op de buis verschijnen. Zo beleeft Jennifer Hoffman haar debuut als presentatrice in het nieuwe satirische programma Van de week (vanaf 7 april, elke zondag op NPO 3). Bert van Leeuwen probeert in het programma Gepest van 9 tot 5 een einde te maken aan pesten op de werkvloer (vanaf 19 april, elke vrijdag op NPO 1).