Jeangu Macrooy (The Netherlands 2021) — Credits: Rinse Fokkema

Kijk gratis naar het Eurovisiesongfestival

Weet je het nog? In 2019 won onze eigen Duncan Lawrence het Eurovisiesongfestival met het gevoelige en indringende nummer ‘Arcade’. Daarom heeft Nederland dit jaar de eer om de 65e editie van het Eurovisiesongfestival te organiseren. Het festival vindt van 18 tot en met 22 mei plaats in Ahoy Rotterdam. En daar hoef je als klant van DELTA geen moment van te missen! Via OUTtv en NPO 1 extra volg je deze maand namelijk alles rondom het festival helemaal gratis.

Jeangu Macrooy staat dit jaar op de bühne voor Nederland. Hij werd op 6 november 1993 in Suriname geboren en verhuisde op 21-jarige leeftijd naar Nederland om te studeren aan de ArtEZ popacademie in Enschede. In 2016 bracht hij z’n eerste single uit, en in datzelfde jaar werd hij door radiozender 3FM verkozen tot Serious Talent van het jaar. In mei doet hij een gooi naar de overwinning voor Nederland. En dat doet hij met een wel heel speciaal nummer: ‘Birth Of A New Age’.

Kijk gratis naar het Eurovisiesongfestival

Natuurlijk willen we dat ook jij Jeangu aanmoedigt en geniet van dit bijzondere muziekspektakel in Rotterdam! Daarom kijk je als klant van DELTA de komende maand gratis naar de zenders NPO 1 extra (via kanaal 41) en OUTtv (freeview via kanaal 365) die in het teken staan van het festival.

Voorpret met OUTtv

We zetten OUTtv, dé lifestyletelevisiezender voor de gay- en openminded, open voor de hele maand mei op kanaal 365. De zender is deze maand omgedoopt tot de Eurovisie tv-zender van Europa. Met meer dan 150 uren aan programma’s gerelateerd aan het Songfestival is de programmering uitgebreider dan ooit. Zo geniet je de hele maand mei van de beste films, documentaires en series en documentaires rondom het festival. Een kleine greep uit de programma highlights:

  • Krista’s Road to Eurovision (Serie) – vanaf 7 april elke woensdag om 20.00 uur 
  • Douze Points (Film) – vrijdag 21 mei om 21.45 uur 
  • Eurovision TOP 250 (Serie) – vanaf maandag 3 mei elke werkdag om 22.00 uur. 
  • Conchita Unstoppable (Docu) – donderdag 13 mei om 23.00 uur 

Bekijk de finale op NPO 1 extra

Ben je alleen benieuwd naar de finale? Je volgt de twee halve finales op 18 en 20 mei en de grote finale van het Eurovisiesongfestival op 22 mei op NPO 1 extra (kanaal 41) met gebarentolken en signdancersOok NPO Radio 2 is de hele week van partij vanuit Rotterdam. Geniet van alle deelnemers, achtergronden, Europarade, Songfestival Top 50 en nog veel meer!  

Van maandag 17 tot en met zondag 23 mei staan OUTtv en NPO 1 extra bij DELTA dus helemaal in het teken van het festival!