Kijktips voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag

Feestend het jaar uit zal niet echt lukken, dus dan maar gezellig voor de buis met een oliebol. Met onze tv-tips voor op oudejaarsavond én nieuwjaarsdag wordt het in elk geval gezellig. 

In deze speciale DELTA tv-gids voor oudejaarsavond 2020 en nieuwjaarsdag 2021 lichten we zowel de tradities uit — oudejaarsconferences, het skischansspringen — als speciale edities van hitprogramma’s zoals The Masked Singer. Er is voor ieder wat wils op de buis!

Of je straks nou met verse oliebollen voor de televisie zit, of met die van gisteren weer opgepiept: DELTA wenst je alvast een heerlijk oud en nieuw.

Op oudejaarsavond 2020 op tv:

Matthijs gaat door | NPO 1

Matthijs van Nieuwkerk, voormalig presentator van De Wereld Draait Door, komt met een nieuw programma waarvan de eerste aflevering op oudejaarsavond is te zien. ‘Matthijs van Nieuwkerk ziet om in verwondering. Met humor, muziek en andere verrassingen,’ dat is het enige dat omroep BNNVARA erover prijs wil geven. En dat de Sven Hammond Big Band de muziek verzorgt. (Het tijdstip is nog onbekend)

Guido Weijers Oudejaarsconference, RLT 4 | 20:30 uur

Cabaretier Guido Weijers houdt je een keiharde lachspiegel voor terwijl de wereld in de fik staat. Zo wordt zijn oudejaarsconference aangekondigd, die RTL 4 uitzendt. ‘De tijdsgeest werd nog nooit zo scherp gevangen in een avond vol ongemakkelijke waarheden, gitzwarte humor en intelligente grappen.’

Aansluitend op RTL 4, om 22:20 uur: een speciale uitzending van The Masked Singer, met nieuwe BN’ers en in de jury Carlo Boszhard, Loretta Schrijver, Gerard Joling en Buddy Vedder.

De oudejaarsconference van Youp van ‘t Hek | NPO 1, 22:35 uur

Rond half elf kunnen kijkers op NPO 1 genieten van de oudejaarsconference van Youp van ‘t Hek. Dat belooft een speciale editie te worden: het is zijn tiende én laatste

Aansluitend op NPO 1, even voor middernacht, is Het Nationaal Aftelmoment 2020. Herman van der Zandt blikt ‘in heel grote stappen’ terug op het afgelopen jaar, en telt af naar het nieuwe jaar.

Het is op dit moment nog onzeker of de oudejaarsconferences van Guido Weijers en Youp van ‘t Hek doorgaan. Raadpleeg eind december nog even een online tv-gids om dat te controleren.

Ik hou van Holland oudejaarsspecial | SBS6, 20:00 uur

Een speciale editie van Ik hou van Holland. Teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade worden vergezeld door SBS6-presentatoren van toen en nu. Samen spelen ze de bekende Ik hou van Holland-spellen, waarbij voor de gelegenheid de leukste fragmenten uit 25 jaar SBS6 voorbijkomen. Uiteraard gepresenteerd door Linda de Mol. (Ook te zien via kijk.nl)

Wie wil kan blijven lachen met SBS6, want aansluitend wordt om 22:10 uur Jochem Myjers voorstelling ‘Adem in, adem uit uitgezonden.

Top 2000 a gogo | NPO 3, 19:30 uur

Top 2000-cafébaas Matthijs van Nieuwkerk ontvangt diverse bijzondere gasten, terwijl Leo Blokhuis opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis vertelt. Tussendoor, uiteraard, muziek en videoclips uit de Top 2000-lijst. In de laatste aflevering op oudejaarsavond zijn er daarnaast ook nog reportages te zien van Ian Gillan en Roger Glover van Deep Purple over hun wereldhit Child in time, en met Harry Slinger van Drukwerk over Je loog tegen mij.

Blade Runner | Veronica, 00:45 uur

Veronica’s oudejaarsavond (en -nacht) staat in het teken van cultklassiekers en Grindhouse-favorieten. Na Highlander (20:30 uur) en Escape from New York (22:50 uur) wordt Blade Runner uitgezonden (00:45 uur), de mooie, dystopische sciencefiction-film van Ridley Scott uit 1982. 

Op nieuwjaarsdag 2021 op tv:

Nieuwjaarsconcert 2021 | NPO 1, 11:15 uur

Een traditie op nieuwjaarsdag: het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Die hebben in Riccardo Muti een oude bekende gevonden om te dirigeren. Verwacht veel muziek van Johann Strauss en tijdgenoten, gespeeld in de Weense concertzaal Musikverein. Het commentaar bij de uitzending wordt verzorgd door Margriet Vroomans.

Nog zo’n nieuwjaarstraditie: het skischansspringen in Garmisch-Partenkirchen, een live verslag van de tweede wedstrijd van het Vierschansentoernooi. Dat zie je direct na het nieuwjaarsconcert, op NPO 1 om 13:59 uur. Daarna nog meer sport, op dezelfde zender: het Nederlandse Kampioenschappen Marathonschaatsen op kunstijs. 

The Hangover Part I, Part II en Part III | Veronica, 18:00 uur

Een kater aan oudejaarsavond overgehouden? Ga lekker zitten, zet je tv op Veronica en kijk alle drie de delen van The Hangover.

Nieuwjaarsconcerten NBE | NPO 2, 19:00 uur

Nóg een nieuwjaarsconcert, maar dan op eigen bodem. Het Nederlands Blazers Ensemble speelt in Het Koninklijk Concertgebouw. Omdat er toch geen publiek bij kan zijn, wordt elk plekje benut. Het orkest zal in de kelder en op zolder te spelen, in de garderobe en de dirigentenkamer. Het Concertgebouw en het NBE geven dus een kijkje achter normaal gesloten deuren. Het NBE belooft samen met gasten uit verschillende theaterdisciplines en culturen een kijk- en luisterbeleving te bieden ‘vol verbroedering, hoop, troost en inspiratie’.

Overal tv-kijken hoe jij dat wilt

Waar je ook bent, zolang je binnen de EU blijft en een internetverbinding hebt kun je al deze programma’s óók via de vernieuwde DELTA TV App kijken op je tablet, telefoon of laptop. Gewoon tv kijken via internet dus! Live, of vanaf het begin van het programma, als je later bent ingeschakeld. Je kunt trouwens ook live programma’s pauzeren, of iets opnemen en later terugkijken. En als er een televisie of projector in de buurt is, stream je via Google Chromecast het beeld gewoon naar het grote scherm.  Je hoeft op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag dus niets te missen.