South Park

Lach de zomer tegemoet met zender van de maand Comedy Central Extra

Comedy Central Extra is in augustus zender van de maand bij DELTA. Dat betekent dat je de hele maand naar kanaal 12 zapt voor de beste comedy, satire, stand-up comedy, animatieseries en sitcoms die Amerika te bieden heeft.

Neem het politieke nieuws door tijdens The Daily Show, geniet van de krankzinnige avonturen van Cartman, Kenny, Kyle en Stan in South Park, of verbaas je over het absurde en soms surrealistische advies van bedrijfsgoeroe Nathan Fielder in Nathan for You.

South Park

Wie kent South Park niet? Inmiddels begint de supergrappige Amerikaanse animatieserie van Trey Parker en Matt Stone alweer aan het 23e seizoen.

Gelukkig zijn Kenny, Stan, Kyle en Cartman nooit volwassen geworden en beleven ze iedere aflevering weer de meest krankzinnige avonturen, waarin de controverse niet wordt geschuwd en veel beroemdheden lekker belachelijk worden gemaakt.

Wat dacht je van de aflevering waarin Steve Irwin een paar dagen na zijn dood in South Park verscheen met een pijlstaartrog in zijn borst. Op het randje? Misschien. Maar grappig is het zeker.

The Daily Show

The Daily Show is een instituut als het gaat om satirische verslaggeving van het nieuws. Het programma werd over de hele wereld razend populair onder de leiding van Jon Stewart, maar is sinds een paar jaar in handen van de Zuid-Afrikaanse komiek Trevor Noah.

The Daily Show met Trevor Noah

The Daily Show is al lang niet meer louter een komische show met luchtige grappen en grollen: het heeft inmiddels een flinke invloed gekregen op de politieke besluitvorming, en weet met humor, sarcasme en satire de absurditeiten van de wereldpolitiek bloot te leggen.

Nathan for You

Stel je voor: je bent eigenaar van een antiekwinkel waar de verkoop maar niet van de grond wil komen. Oplossing: achter in de winkel gratis pizza aanbieden en mensen uitsluitend in een opblaasbaar sumo-pak door je winkel laten lopen zodat ze onvermijdelijk alles zullen stukgooien.

Het is een van de inventieve oplossingen van zelfverklaard zakelijk genie Nathan Fielder, die in Nathan for You eigenaren van bedrijfjes in problemen helpt. Zelf gaat Nathan ook een grote uitdaging aan door voor een publiek van 10-jarigen (en een standby arrestatieteam) te proberen om binnen negentig seconden zijn handboeien af te krijgen voordat een mechanische klauw zijn broek naar beneden trekt, en hij officieel zedendelinquent wordt. En ja, dat ziet er allemaal net zo gestoord uit als het klinkt.

Prijsvraag

Hoeveel weet jij eigenlijk van South Park? Als je ons kunt vertellen wat de naam is van de kerstmuts-dragende drol, maak je kans op een geweldig South Park T-shi(r)t. Mail voor 1 september 2019 je antwoord naar [email protected] met als onderwerp CCX, en wie weet loop jij straks rond in dit fantastische T-shirt. Vergeet niet je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer te vermelden, zodat we weten naar wie we het shirt mogen opsturen.

Deelname is gratis en alleen mogelijk door digitale kijkers van DELTA. Per huisadres kan slechts één keer worden deelgenomen en de prijswinnaar(s) krijgen uiterlijk 20 september 2019 persoonlijk bericht. De prijs is niet inwisselbaar tegen een financiële vergoeding en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.