Kies je webmail
Lentekriebels? Dit zijn de dating-apps van nu

Lentekriebels? Dit zijn de dating-apps van nu

06 mei 2019

De lente zit in de lucht. De bomen zijn in knop, de bloemetjes bloeien, de katten worden krols en ook mensen krijgen de lentekriebels. Door het enorme succes van Tinder is het heel normaal geworden om je zoektocht naar romantiek op je mobiel te beginnen. Toch zijn steeds meer singles de oppervlakkige chats en het weg-swipen beu. Maar als je Tinder-moe bent, waar kun je dan je hart ophalen? We zetten de leukste dating-apps van het moment voor je op een rij.

Happn

Happn combineert offline met online: je ziet alleen de profielen van Happn-gebruikers waar je bij in de buurt bent geweest. Zonder Happn loop je jouw grote liefde misschien zomaar voorbij. Maar in de Happn-app geef je hem of haar een hartje. Als het wederzijds is, dan heb je een crush en kun je samen chatten. De app staat op de telefoons van bijna een half miljoen Nederlandse singles, met name van de jongere generatie. Bij Happn begint romantiek, net als in het echt, doordat je op het juiste moment op de juiste plek bent. Zorg wel dat je buiten de deur je mobiele data en locatievoorzieningen aan hebt, anders word je niet gevonden! Als je thuis internet hebt van DELTA en ook voor mobiel kiest, dan heb je bij ons minstens 4 GB data per maand. Zo kun je de app zonder zorgen laten draaien!

Hinge

De missie van Hinge is om meer diepgang in het online daten te brengen. De app koppelt je alleen aan vrienden van jouw Facebook-vrienden. Zo heb je in elk geval iets gemeen. Je kunt contact leggen door een reactie te plaatsen op het profiel van een match. Dat is handig, want als je een reactie op jouw profiel leuk vindt, is het ijs meteen gebroken. Vind je de reactie niet leuk? Dan kan die persoon je ook niet verder lastigvallen. Of Hinge voor jou interessant is, hangt er grotendeels vanaf of je Facebook-vrienden er al op zitten. Als dat niet zo is, kan het heel stil blijven.

Paiq

Deze app van Nederlandse bodem bindt ook de strijd aan met het oppervlakkige geswipe. Je beantwoordt eerst wat vragen over jezelf en je ideale partner. Op basis daarvan stelt Paiq je voor aan andere gebruikers waar je bij past. Tot zover redelijk standaard. Maar wat de app echt spannend maakt, is dat je eerst alleen wazige foto’s ziet. De waas verdwijnt langzaam terwijl je elkaar al chattend leert kennen. Tegen de tijd dat je de foto haarscherp ziet, kijk je daar al dwars doorheen.

Bumble

Toch liever swipen? Dat kan met Bumble, ook wel bekend als de feministische swipe-app. Whitney Wolfe Herd, co-founder van Tinder, startte Bumble als kritiek op het vrouwonvriendelijke karakter van Tinder. Het grote verschil: als er een match is tussen een man en een vrouw, kan alleen de vrouw de eerste stap zetten. Dat zorgt vaak voor heel andere gesprekken. Verder kun je met Bumble niet alleen zoeken naar liefde, maar ook naar vrienden (met Bumble BFF) en zakelijke contacten (met Bumble Bizz).

Badoo

Heb je Tinder al uitgespeeld en wil je vooral méér singles vinden? Dan is Badoo wat voor jou. Badoo, na Tinder de populairste dating-app in Nederland, profileert zichzelf liever als een sociaal netwerk om nieuwe mensen te leren kennen. Maar in de praktijk gebruiken Nederlanders het vooral voor scharrels en one-night-stands. Verslavend is het in ieder geval wel: gemiddeld zitten leden bijna twee uur per dag op Badoo. Wereldwijd is dat goed voor zo’n 12 miljard swipes per dag!

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.