Dit zijn de leukste games voor de gezellige decembermaand

December is een maand vol gezelligheid, vrije dagen en lekker tafelen met goede vrienden en familie. Het duurt met dat koude, donkere weer niet lang voordat Monopoly, RISK of Katan op tafel staat. Verruil dit jaar dat bordspel eens voor een controller, en daag je familie en vrienden uit in games die ervoor gemaakt zijn om samen te spelen.

That’s you (3 tot 6 personen)

PS4 | PEGI 12+

Wie is in jouw vriendengroep de belabberdste kok? En wat doet jouw bange broertje als hij tijdens een nacht kamperen iets hoort grommen in het bos? Je komt erachter in That’s You, een superleuke partyquiz waarin je meer dan duizend vragen over elkaar kunt beantwoorden.

Bij dit spel gebruikt iedereen z’n eigen smartphone of tablet, bijvoorbeeld voor selfie-uitdagingen en tekenwedstrijden.

Super Mario Party (tot 4 spelers)

Nintendo Switch | PEGI 3+

Geen feestje is compleet zonder Mario. Van driewielerraces, balletje-balletje of touwtrekken, met meer dan tachtig doldwaze minigames is er in Super Mario Party voor iedereen een hoop lol te beleven. En: punten te verdienen. Want wie de meeste munten verzamelt, mag zichzelf de winnaar noemen.

Sommige spellen speel je als team, de andere juist twee tegen twee of zelfs één tegen drie. En heb je iedereen op de bank verslagen? Dan speel je online verder tegen spelers over de hele wereld.

Singstar Celebration (PS4)

8 spelers | PEGI 12+

Gouden keeltje? Singstar Celebration maakt van iedere woonkamer een echte karaoke-bar, waarin je met maar liefst zeven anderen kunt beslissen wie de beste zanger of zangeres is.

Je hebt geen microfoon nodig, want je zingt die loepzuivere noten direct in je smartphone met de gratis Singstar Mic-app. Zorg er wel even voor dat je allemaal met hetzelfde wifi-netwerk verbonden bent.

Rocket League (Xbox One, PS4)

4 spelers | PEGI 3+

Als je van voetbal houdt, dan speel je natuurlijk FIFA. Maar wat dacht je ervan om te voetballen in een gigantisch futuristisch stadion met raketaangedreven wagens? Acrobatisch vliegen door de lucht en als mechanische Messi een topdoelpunt maken dus. En woont dat ene familielid te ver om langs te komen? Dan doet hij of zij via internet net zo makkelijk mee.