Kies je webmail
Leukste smiling feitjes over emoji's ?

Leukste smiling feitjes over emoji's ?

03 december 2018

Spreek jij emoji? Lachend gezicht met zonnebril, duim omhoog, regenboogvlag, vrolijke drol? De fel gekleurde icoontjes zijn uitgegroeid tot ware wereldveroveraars, niet meer weg te denken uit onze chattaal. Makkelijke uitdrukkingen voor emoties, identiteit, af- en goedkeuring, ja zelfs stijl. Of je nu blij, boos, roodharig, jarig, homo, gekleurd, dol bent op bananen of trompet spelen, emoji zegt het allemaal. ? De emoji-hype raakt iedereen. Het is groot nieuws als Apple zeventig nieuwe emoji’s uitbrengt. Hoera! Nu zijn ook kale mensen, kangoeroe of bagel met roomkaas te kiezen. Hoe zijn emoji’s zo snel uitgegroeid tot een miljoenenindustrie? Waar komen de in totaal 2.823 emoji’s eigenlijk vandaan? We doken in de wereld van emoji’s en kwamen en terug met de grappigste, leukste en interessantste emoji-weetjes. ✅

Emoji’s komen uit Californië ?

Het zijn toch Apple en Google die zelf hun emoji’s creëren? Nee hoor, techbedrijven zetten de emoji’s slechts in hun besturingssystemen met een eigen designsausje. Unicode Consortium, een non-profit organisatie uit Californië, is de plek waar alle emoji’s ontwikkeld worden. In 2018 werden er 157 nieuwe emoji’s uitgebracht. Nu al is er druk overleg welke emoji’s in maart 2019 op de markt komen. Vlieger, hindoetempel, wit hart en een sari staan in de lijst van aanbevelingen.

Emoji’s voor iedereen! ??‍♂??‍??‍?‍?

Is het tijd voor een nieuwe emoji? Iedereen kan een verzoek indienen, ook jij. Weet dat je aanvraag een serieuze procedure doorgaat, die wel twee jaar kan duren. Het ‘Unicode Emoji Subcommittee’ bekijkt alle aanvragen, of ze goed zijn onderbouwd en vernieuwend. Emoji’s moeten vooral iedereen aanspreken. Vroeger hadden alle emoji’s een gele huidskleur. Nu zijn er emoji’s in alle huidskleuren en beschikbaar als man én vrouw. De laatste toevoegingen zijn hoofddoek-emoji en genderneutraal.

Papa emoji is een Japanner ㊗️

In 1999 creëerde een Japanse ontwerper de eerste emoji’s voor ’s wereld eerste mobiele internet netwerk. Simpelweg om tekstruimte te sparen. Emoji is het Japanse woord voor pictogram. Maar emoji’s werden pas echt populair, toen Apple in 2012 de iOS 6 met emoji-toetsenbord lanceerde. De originele Japanse emoji’s zijn nu te zien in het befaamde Museum of Modern Art (MoMa) in New York.

Populairste emoji ter wereld ?

Grote kans dat ook jij het gezicht met tranen van het lachen het vaakst gebruikt. De populariteit van emoji’s verschilt trouwens per land en maand. In Brazilië en Colombia is de muzieknoten-emoji populair. In Frankrijk is het hartje geliefd en de kerstboom-emoji in december. Verjaardagstaart en pizza zijn de meest gekozen eet-emoji’s. De minst populaire emoji’s zijn trouwens input symbol en de aerial tramway. Check op Emojipedia wat ze betekenen.

Wereld Emoji Dag ?

Zet ‘m in je agenda, 17 juli. Dat is de dag dat emoji’s officieel gevierd worden. De beste manier om te vieren? Alleen maar communiceren via emoji’s. Andere erkenningen zijn The Emoji Movie en vermelding in de Oxford dictionary. Wat nog ontbreekt? Emojien als werkwoord, zoals googelen al wel is opgenomen in onze taal.

(Gevoelige) emoji’s die ontbreken op de lijst ? ?

Welke emoji’s opvallend afwezig zijn? Een befaamd genegeerd icoontje zijn geslachtsdelen. De emoji-familie biedt gelukkig voldoende creatieve vervangers. De aubergine is poplulair als metafoor voor de penis, de perzik voor billen. Andere gemiste icoontjes zijn Koerdische en Catalaanse vlaggen, te politiek gevoelig. Gemiste emoji’s die er wel aan komen, zijn symbolen voor gehandicapte mensen (rolstoelen), gekleurde families en het wifi-symbool

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.