Kies je webmail
Met deze 5 tips ben jij klaar voor sinterklaasavond

Met deze 5 tips ben jij klaar voor sinterklaasavond

29 november 2019

Het is bijna zover: sinterklaasavond! Dat betekent kruidnoten strooien, marsepein eten tot je misselijk bent en vol spanning wachten tot Piet eindelijk hard op je voordeur bonst. Van rijmhulp tot bellen met de Sint: met deze tips ga je sowieso een leuke sinterklaasavond tegemoet.

1.     Makkelijk lootjes trekken via WhatsApp

Jammer genoeg heeft lootjestrekken.nl geen app, maar de site werkt prima op de internetbrowser van je mobiel. Het is momenteel de snelste en handigste manier om met een groep lootjes te trekken voor sinterklaasavond. En heb je niet van iedereen het e-mailadres? Maakt niet uit; het is tegenwoordig ook mogelijk de lootjes direct via WhatsApp versturen. En dat scheelt tijd.

2.     Eerste hulp bij gedichten

Ook al een tijdje aan het tobben over wat er rijmt op sinterklaasavond, gedicht en cadeau? Wees gerust: met de rijmwoordenboek-app steel je eenvoudig de show. Deze app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android en zorgt voor flink wat minder rijmstress. Nadat je een woord hebt ingevuld maakt de app vanzelf een lijst met passende rijmwoorden. Ook handig: je kunt naast woorden ook zoeken op een specifieke rijmklank (zoals -iet, -aart, of -ook). Op die manier kun je op ieder (verzonnen) woord of naam een geschikt rijmwoord vinden. Download Rijmwoordenboek Start voor iOS of Android.

3.     Nooit meer te laat voor het sinterklaasjournaal

Sinterklaas is alweer een tijdje in het land, en dan zitten de kids dus iedere dag met pepernoten voor de buis om het sinterklaasjournaal te kijken. Met de app van NPO hoeven die geen uitzending meer te missen, want alle gemiste afleveringen kijk je terug wanneer jij dat wilt. Allebei de apps werken met Google Chromecast en AirPlay. Zo kun je dus heel eenvoudig een uitzending vanaf je tablet of smartphone streamen naar je televisie. Download NPO Start voor iOS of Android.

4.     Bellen met de Goedheiligman

Het heeft even geduurd, maar Sinterklaas heeft eindelijk ook een smartphone gekocht. Met deze app kun je de Sint je kind op laten bellen met een boodschap die jij eerder hebt opgegeven. Dat is niet alleen handig om te verklappen waar de pakjes liggen verstopt, maar ook om stoute kinderen te waarschuwen dat ze niet in de zak belanden. Met de voicemailfunctie kun je horen hoeveel nachtjes het duurt tot sinterklaasavond, een verlanglijstje doorgeven of horen wat de Sint aan het doen is. En je kunt zelfs live met hem sms'en. Download Bellen met Sinterklaas voor iOS of Android

5.     Meezingen met klassiekers

Lang onderweg in de auto naar opa en oma voor sinterklaasavond? Dan kun je met Spotify al goed in de stemming komen met de Sinterklaasafspeellijst 2019. Een enorme lijst vol klassiekers, gezonden door een groot aantal bekende artiesten. Welk nummer is jouw favoriet?

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.