Kies je webmail
Met deze interieurapps maak jij het gezellig voor de donkere dagen

Met deze interieurapps maak jij het gezellig voor de donkere dagen

03 november 2020

Inmiddels heeft de herfst toch echt zijn intrede gedaan. Dat betekent niet alleen dat we ons af en toe door een hoosbui heen moeten worstelen, maar ook dat het tijd is om het binnenshuis weer extra gezellig te maken.  Om in aanloop naar de donkere dagen de puntjes op de ‘i’ te zetten of de boel nog eens flink onder handen te nemen, hieronder een paar handige interieurapps ter inspiratie.

Inspiratieplatform bij uitstek

Pinterest (Android en iOS) mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Dit sociale medium is voor veel mensen hét platform om inspiratie op te doen, ook op woongebied. Gebruik de app om mensen te volgen wiens smaak je waardeert en eenvoudig je eigen moodboards te maken en met vrienden en familie te delen.

Scannen en stylen 

Met de app magicplan (Android en iOS) maak je een scan van je kamer zodat je vervolgens met je nieuwe inrichting aan de slag kan. De plattegrond verschijnt vervolgens in de app, zodat je kan gaan spelen met de restyling: van het uitproberen van een nieuwe vloer tot het toevoegen van diverse meubels of een gewaagde print op de muur.

Eerst kijken dan kopen

Diverse bedrijven hebben handige apps ontwikkeld waarmee je thuis hun producten kan uitproberen voordat je definitief de knoop doorhakt. Van de Flexa Visualizer (Android en iOS) waarmee je alvast dat nieuwe kleurtje op je muur kan uitproberen zonder dat er een kwast aan te pas komt tot IKEA Place (iOS). Met deze app kan je virtueel de producten van de Zweedse meubelgigant in 3D in je huis uitproberen. https://youtu.be/UudV1VdFtuQ

Ontelbare ontwerpideeën

Via de app Houzz (Android en iOS) vind je ontelbare ontwerpideeën voor je herinrichting, met meer dan 20 miljoen foto’s. Dankzij een Augmented Reality-functionaliteit bekijk je meteen in 3D hoe nieuwe meubels in jouw huis staan. Disclaimer: de app richtte zich initieel op de Amerikaanse markt, en dit kan je terugzien in de interieurstijlen.

Je droomhuis in 3D

Met de zeer uitgebreide app Home Design 3D (Android en iOS) kan je het ten slotte zo gek maken als je zelf wil. Van het in 3D uitproberen van nieuwe meubels en accessoires tot het herinrichten van volledige kamers en, voor de wat wildere plannen, het ontwerpen van je droomhuis.

Hoe grondig je het thuis ook aanpakt, uiteindelijk is het ook zaak om van je opgeknapte interieur te genieten. En of je dit nu met een filmavondje doet of bij kaarslicht een sfeervol muziekje streamt, het is fijn als je daarbij kan rekenen op supersnel en stabiel internet. Om je wifi-bereik in huis nóg beter te maken kun je kiezen voor een mesh-netwerk. Het slimme netwerk doet het werk en zorgt ervoor dat je overal in huis het beste signaal hebt.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.