Kies je webmail
Met dual-sim bel je privé en zakelijk met één telefoon. Hoe zit dat?

Met dual-sim bel je privé en zakelijk met één telefoon. Hoe zit dat?

02 maart 2020

Met twee simkaarten in je telefoon, ook wel dual-sim genoemd, ben je op twee verschillende telefoonnummers bereikbaar en kun je voor bellen, sms’en of internetten gebruikmaken van verschillende bundels. Dat is met name handig als je je telefoon zowel privé als zakelijk gebruikt, of wanneer je op reis bent. We leggen je graag uit hoe het precies zit, waar je rekening mee moet houden en welke dual-sim-telefoons we in ons assortiment hebben.

Op reis buiten de EU

Ben je op reis in een land buiten de Europese Unie? Dan is het raadzaam om een lokale simkaart te kopen, zodat je voor telefoontjes en internetgebruik geen beroep doet op je Nederlandse belbundel. Buiten de EU worden daarvoor extra kosten in rekening gebracht, binnen de EU niet, zolang je maar binnen je belbundel blijft. Met een dual-sim-telefoon kun je zo'n lokale simkaart naast je Nederlandse simkaart in je telefoon stoppen. Dat betekent dat je bereikbaar blijft op je Nederlandse telefoonnummer, terwijl je ook kunt bellen met de lokale simkaart. Zonder te wisselen.  

Zakelijk en privé scheiden

Veel mensen hebben een telefoon voor werk en een voor privé. Zo kun je bellen en gebeld worden met verschillende telefoonnummers, en houd je de kosten (of het gebruik van een bundel) voor zakelijk en privé-telefoongebruik gescheiden. Met twee simkaarten in een dual-sim-telefoon kan dat ook, maar heb je maar één telefoon nodig. Wel zo handig.

Goed om te weten

Datagebruik (internetten) loopt via één van de twee simkaarten. Je kunt zelf instellen welke. In hetzelfde instellingenscherm kun je voor uitgaande belletjes en sms’jes een standaard simkaart selecteren (raadzaam als je een poosje in het buitenland bent), of je stelt in dat je per belletje een simkaart kiest. Handig als zakelijk en privé door elkaar heen lopen. Bij sommige toestellen kun je instellen dat oproepen naar bepaalde contacten altijd via een van de twee simkaarten moeten lopen, zonder dat je telefoon daar nog om hoeft te vragen. Het is goed om te weten dat wisselgesprekken in principe niet mogelijk zijn met dual-sim: als je belt met de ene simkaart, dan is de tweede simkaart eventjes uitgeschakeld. De meeste telefoons hebben namelijk maar één antenne. Tijdens de oproep ben je dus onbereikbaar op je andere telefoonnummer. Als de voicemail aanstaat, wordt de beller doorverbonden met je voicemailbox.

Dual-sim-telefoons te koop bij DELTA Mobiel

DELTA Mobiel heeft dual-sim-telefoons in verschillende prijsklassen in het assortiment. Net nieuw is de Samsung Galaxy A51, met een kraakhelder, groot scherm met dunne randen, vier camera’s achterop en ruimte voor twee simkaarten. Ook de Huawei P30 Pro, de Samsung Galaxy S10 en S10e en de Nokia 7.2 zijn dual-sim-telefoons.

Samsung A51 nu extra voordelig in de DELTA-winkels

De allernieuwste Samsung Galaxy A51 is geschikt voor Dual-sim gebruik. Deze telefoon is nu tijdelijk met extra korting te koop in de DELTA-winkels. Je betaalt nu geen 312 maar 288 euro. En je krijgt er tijdelijk ook nog een JBL JR POP draagbare luidspreker voor kinderen bij. Vraag in de winkel naar de actievoorwaarden.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.