Naar deze tv-series kijken we uit in 2019

Wat worden de beste nieuwe tv-series van 2019? Natuurlijk moeten we ze eerst zien om te kunnen oordelen, maar dit zijn de tv-series waar we het komende jaar het meest naar uitkijken.

 

Morten (NPO). Deze achtdelige politieke thriller van eigen bodem gaat deze maand van start op NPO 2. Morten Mathijsen (Peter Paul Muller) is een politicus met ambities. Uiteraard heeft hij een verleden dat schadelijk kan zijn voor zijn reputatie. Macht, verraad en verleiding zijn dan ook fijne ingrediënten in deze nieuwe serie.

Judas (RTL4/Videoland). Het boek van Astrid Holleeder werd een regelrechte bestseller. De serie die op dit boek gebaseerd is, wordt ongetwijfeld ook een succes. Marit van Bohemen speelt Astrid, die keer op keer te maken krijgt met haar gewelddadige vader en haar criminele broer. Vanaf zondag (6 januari) is de hele serie bij Videoland te zien en wekelijks op RTL4.

De Kolpingbuurt (NPO). Deze documentaire brengt de Nijmeegse Kolpingbuurt een jaar lang in beeld. Is het mogelijk een buurt die bij het publiek bepaald niet als de beste van de stad bekend staat om te vormen tot een woongebied met perspectief? De verschillende bewoners laten zien dat de wijk een bonte verzameling interessante personen huisvest.

 

De Luizenmoeder (NPO). Ze komen terug! Juf Ank, directeur Anton, conciërge Volkert, de ouders en de kinderen van De Klimop. Welke situaties die iedere ouder herkent, levert dat dit jaar weer op? Vanaf zondag 10 februari wordt het weer genieten. Bekijk alvast de trailer van het tweede seizoen.

 

De 12 van Oldenheim (RTL 4). Heb je vorig jaar ook twaalf zondagavonden nagelbijtend de spannende serie De 12 van Oldenheim gekeken? Dan is er goed nieuws: in 2019 komt de serie terug. Ook als je seizoen 1 hebt gemist, kun je gewoon instappen. De nieuwe reeks vertelt een compleet ander verhaal, maar de spanning en de sfeer zijn herkenbaar voor iedereen die het eerste seizoen heeft gezien.

 

(eerste seizoen)

 

DNA (SBS6). In deze gloednieuwe Nederlandse politieserie met onder meer Yolanthe Sneijder-Cabau volgen we twee rechercheurs en een officier van justitie. De drie bevriende dames gaan voor elkaar door het vuur en lossen iedere aflevering moord op. Het zal je niet verbazen dat ook de turbulente privélevens van de drie aan bod komen.

 

Russian Doll (Netflix). Natasha Lyonne ken je misschien uit Orange is the New Black. In deze serie is ze als Nadia eregast op een exclusief feestje in New York, waar ze niet meer uit kan ontsnappen. Meer weten wij ook nog niet, maar deze nieuwe Netflix-serie belooft spannend te worden.

 

 

Live kijken, vooruitkijken en terugkijken

De meeste uitzendingen van de Nederlandse publieke en commerciële zenders kun je met interactieve tv van DELTA tot zeven dagen na uitzending gratis terugkijken. Wil je programma’s terugkijken die eerder werden uitgezonden?

Bij NPO Start Plus kijk je voor € 2,95 per maand oude programma’s van de NPO terug (en sommige series vooruit). Bij Videoland (€ 8,99 per maand, eerste twee weken gratis) kan datzelfde met RTL-programma’s. Daarbij heb je ook een keuze uit een aantal series en films.

Programma’s van SBS6, Net5, SBS9 en Veronica kun je gratis terugzien op KIJK. Voor meer opties moet je je registreren. Bij NLZiet kun je programma’s van de NPO, RTL en SBS, Net5 en Veronica terugkijken voor € 7,95 per maand (eerste maand gratis). Voor Netflix heb je een apart abonnement nodig.