Nieuw op tv: Frans Bauer in China en SBS komt met concurrent Boulevard

Miljoenen Nederlanders moeten elke avond kiezen uit een groot aantal tv-programma’s. DELTA helpt je graag een handje. Aan het begin van elke maand bespreken we in een notendop de nieuwe programma’s en series die je kunt verwachten.

6 Inside

Vanaf 7 januari – elke werkdag – 18.00 – SBS6

SBS6 zet in januari vol de aanval in op de andere zenders. Iedereen in Hilversum weet dat een succesvolle vooravond grote invloed heeft op de kijkcijfers van de rest van de avond. Daarom wordt er veel verwacht van 6 Inside. Een nieuw dagelijks entertainmentprogramma gepresenteerd door Albert Verlinde en – de van de publieke omroep overgekomen – Jan Versteegh. Een keiharde aanval op RTL Boulevard dat een half uur later begint op RTL 4.

Beat the Box

Vanaf 7 januari – maandag – 21.30 – SBS6

Het nieuwe programma Beat the Box lijkt speciaal voor de familiezender SBS6 gemaakt. In elke aflevering gaan vier teams – bestaande uit vrienden, stellen of families – onderling de strijd met elkaar aan via vragen en opdrachten uit de spellendoos. Niet vanuit een kille studio, maar vanuit een knusse huiskamer. Een bijzonder origineel concept waarbij de combinatie van Hollandse gezelligheid en fanatisme de boventoon voert.

Judas

Vanaf 6 januari – zondag – 22.00 – RTL 4

RTL 4 lijkt qua programmering in januari alle ballen te gooien op Judas. De verfilming van de bestseller van Astrid Holleeder gaat ongetwijfeld de tongen losmaken. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen. Rifka Lodeizen en Marit van Bohemen spelen de zusjes Astrid en Sonja en ‘de Neus’ zelf wordt gespeeld door Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber. In de serie volgen we Astrid die haar bekende broer moet verraden bij de politie om haar eigen leven te redden.

Frans Bauer in China

Vanaf 5 januari – zaterdag – 21.35 – NPO 1

De NPO was de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege aangekondigde bezuinigingen. Toch hebben ze Frans Bauer samen met zijn Mariska naar China gestuurd voor een nieuw reisprogramma. Ze bezoeken samen de mooiste plekken en ontmoeten bijzondere mensen. Een programma met Frans Bauer zorgt gegarandeerd voor hoge kijkcijfers en vrolijke televisie. Dat zal niet anders zijn als ze op bezoek gaan in het land waar hun favoriete babi pangang vandaan komt.

Saved by the Bell

Vanaf 8 januari – dinsdag – 21.30 – SBS6

Kinderen tussen de 8 en 12 die ontluikende vragen stellen aan bekende Nederlanders die als duo voor de klas staan. Dat belooft goede televisie. Als je voor dit ultieme feel-good-programma dan ook nog de absolute top van BN’er-land weet te strikken, zal je veel Nederlanders weten te boeien. Een greep uit de namen die hebben toegezegd: Gerard Ekdom, Ronnie Flex, Dafne Schippers, Rico Verhoeven, Tom Dumoulin, André Hazes, Youp van ‘t Hek, Marco Borsato en Victor Mids.

VTBL

Vanaf 20 januari – zondag – 20.00 – RTL 7

Als de winterstop in de voetbalwereld voorbij is hebben de mannen van Veronica Inside er een geduchte concurrent bij: RTL vult het gat dat Genee, Derksen en Gijp achterlieten vanaf 20 januari op met het gloednieuwe voetbalpraatprogramma VTBL. De opstelling is verrassend en oogt sterk. Onder leiding van Humberto Tan bespreken ex-voetballers Theo Janssen en Jimmy Floyd Hasselbaink samen met voetbaljournalisten Bart Nolles en Simon Zijlemans het afgelopen voetbalweekend op de vroege zondagavond.

Bovenstaande lijst is geen complete opsomming van programma’s die in januari voor het eerst op de buis verschijnen. Zo komt SBS6 op donderdagavond met de nieuwe talentenjacht DanceSing en brengen de makers van Hunted het nieuwe programma De Buit op NPO3. Genoeg dus om je op te verheugen in de eerste maand van het jaar!