Kies je webmail
Nooit meer je spullen kwijt dankzij bluetooth-trackers

Nooit meer je spullen kwijt dankzij bluetooth-trackers

27 september 2021

Ben jij ook altijd je sleutels of je portemonnee kwijt? Trackers zijn eenvoudige apparaatjes waarmee je ze zo weer terugvindt. Zelfs als je ze onderweg bent verloren of ergens buiten je eigen huis hebt laten liggen. We leggen uit hoe deze handige gadgets werken en wat je eraan hebt. Het gebeurt altijd op een moment dat het helemáál niet uitkomt. Je bent al bijna te laat de deur uit voor je afspraak en ja hoor: je kunt nergens je sleutels meer vinden of je portemonnee is spoorloos verdwenen. En natuurlijk vergeet je altijd net te kijken waar ze liggen. Onder een stapel kranten of tussen de kussens van de bank. Als dit je iets te vaak overkomt, is het een idee om een bluetooth-tracker aan te schaffen.

Geluidssignaal

Bluetooth-trackers, soms ook wel sleutelvinders genoemd, zijn kleine gadgets die je aan je spullen bevestigt. Dat kan bijvoorbeeld door het apparaatje in je portemonnee of je laptoptas te doen of aan een sleutelhanger te bevestigen. Sommige trackers kun je ook op je spullen plakken. De trackers werken met een app op je smartphone. Activeer je de app, dan geven de trackers een geluidssignaal en heb je je spullen zo weer teruggevonden. Andersom werken ze ook: ben je vaak je telefoon kwijt, dan kun je een tracker indrukken waarna je telefoon een geluid maakt. Bluetooth-trackers kosten een paar tientjes en ze besparen je een hoop tijd en stress.

Hoe werken bluetooth-trackers?

Deze trackers gebruiken, je raadde het al, bluetooth: een techniek waarbij apparaten informatie met elkaar uitwisselen. Bluetooth gebruik je misschien al om je draadloze koptelefoon met je smartphone te verbinden of om foto’s van je telefoon naar je computer te sturen. De communicatie tussen het ene en het andere apparaat vindt plaats via radiogolven, waardoor een klein netwerk ontstaat tussen het apparaat dat informatie verstuurt en het apparaat dat informatie ontvangt. Hoe groot het bereik van bluetooth is, hangt af van de omgeving. Binnenshuis hebben goede bluetooth-trackers een maximaal bereik van zo’n 100 meter.

Ook voor grotere afstanden

Maar ook als je buitenshuis je spullen verliest of ergens laat liggen, kunnen trackers je helpen ze terug te vinden. Dat werkt zo: als iemand die dezelfde app als jij gebruikt om spullen terug te vinden, wordt een signaal doorgestuurd naar je telefoon. Diegene merkt daar niets van en jij kunt zien waar je je laptop hebt laten liggen of waar je je sleutelbos hebt verloren. Hoe populairder de app van een tracker, hoe groter de kans dat hij op langere afstand werkt. De bekendste merken bluetooth-trackers zijn Tile, Chipolo en, sinds een paar maanden Apple met zijn AirTags. Naast bluetooth-trackers zijn er ook gps-trackers. Het voordeel daarvan is dat ze dankzij gps-satellieten overal ter wereld werken. Ze worden vooral gebruikt om de locatie van kinderen en huisdieren in de gaten te houden. Voor je alledaagse spullen zijn de meeste bluetooth-trackers goed genoeg.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.