DELTA Fiber en Proximus willen samen glasvezel aanleggen in Vlaanderen

Marco Visser, CEO van DELTA Fiber en Guillaume Boutin, CEO van Proximus, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met de intentie om samen een glasvezelnetwerk in Vlaanderen aan te leggen. Het belangrijkste doel van dit voorgenomen partnerschap is om de uitrol van glasvezel in Vlaanderen uit te breiden en te versnellen. Het nieuwe glasvezelnetwerk wordt een open, passief netwerk. Geïnteresseerde serviceproviders krijgen de mogelijkheid om hun diensten te leveren over dit netwerk.

Onder voorbehoud van de definitieve overeenkomst willen de partijen samen een joint venture oprichten die als doel heeft om 1,5 miljoen adressen in Vlaanderen te voorzien van glasvezel. Door de krachten te bundelen versnellen DELTA Fiber en Proximus de uitrol van glasvezel in België en wordt een flinke groei in dekking gerealiseerd.

DELTA Fiber heeft jarenlange ervaring en expertise in het aanleggen van glasvezelnetwerken. Als snelgroeiend bedrijf, met meer dan 700.000 aansluitingen door heel Nederland, streeft DELTA Fiber naar 1 miljoen aansluitingen in Nederland eind 2021. Daarnaast heeft het bedrijf de ambitie om de activiteiten uit te breiden en kiest ervoor om samen met Proximus nu ook in België glasvezelnetwerken te gaan aanleggen.

Eind maart sprak Proximus de ambitie uit om de uitrol van zijn glasvezelnetwerk te versnellen als een cruciale pijler van de vernieuwde strategie. Het doel is om tegen 2025 2,4 miljoen glasvezelaansluitingen te hebben gerealiseerd. Om dit te bereiken, heeft Proximus het commitment afgegeven zijn investeringen te versnellen om zo een snellere en efficiëntere uitrol van glasvezel te garanderen. Daarbij staat het bedrijf open voor samenwerkingen en co-investeringen.

Marco Visser, CEO DELTA Fiber

“Ik ben erg enthousiast over de aanstaande samenwerking met Proximus. Dit partnership maakt het mogelijk voor ons om, naast onze steeds groter wordende aanwezigheid in Nederland, ook glasvezel in België te gaan aanleggen. DELTA Fiber heeft al vele jaren ervaring met het uitrollen van glasvezel, zowel zelfstandig als in samenwerking met partners. Het is onze ambitie om glasvezelaanleg te versnellen en zo snel mogelijk, zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot snel internet. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met Proximus een toekomstbestendig, open netwerk kunnen realiseren in België.”

Guillaume Boutin, CEO Proximus

“Partnerships zijn een cruciale bouwsteen in onze #inspire2022 strategie en we hebben ons duidelijk geëngageerd om een open glasvezelnetwerk voor België uit te bouwen. De beoogde samenwerking met DELTA Fiber past perfect binnen deze strategie. Tijdens de eerste gesprekken hebben we DELTA Fiber leren kennen als een wendbaar en betrouwbaar bedrijf en we zijn ervan overtuigd dat zij de ideale partner zijn om de versnelling van onze uitrol in Vlaanderen te ondersteunen. Ik kijk ernaar uit om verder te gaan met de gesprekken en nauw samen te werken om glasvezel sneller naar nog meer burgers en bedrijven te brengen in België.”

Met deze overeenkomst zetten DELTA Fiber en Proximus een belangrijke stap voorwaarts in het voorzien van een toekomstbestendig gigabit-netwerk. Glasvezel is het ultieme breedbandplatform, waarmee gegevens met de snelheid van het licht kunnen worden verzonden en waarmee we tegelijkertijd energiezuiniger kunnen worden. Het biedt een stabiele, ultrasnelle en lage latency internetervaring zonder onderbrekingen, ongeacht hoeveel mensen of apparaten zijn verbonden. En het biedt de stabiliteit en betrouwbaarheid die bedrijven nodig hebben in hun dagelijkse activiteiten.

Proximus en DELTA Fiber geven meer informatie over de details van de samenwerking en de aanlegactiviteiten zodra de definitieve overeenkomst is gesloten.

Meer over glasvezel internet van DELTA.