DELTA verlaagt variabele leveringsprijzen voor energie

Klanten van DELTA die een contract met variabele leveringsprijzen voor stroom en gas hebben, gaan vanaf 1 juli minder betalen. Klanten met een contract met variabele leveringsprijzen en een gemiddeld verbruik van 2.450 kWh stroom en 1.250 m3 gas gaan op jaarbasis 39,18 euro minder betalen. Die daling wordt vooral veroorzaakt door een daling van de variabele gasprijs.

In de week van 10 juni ontvangen klanten van DELTA met een energiecontract met variabele prijzen hierover persoonlijk bericht. De variabele leveringsprijzen bewegen mee met de prijzen op de groothandelsmarkt voor stroom en gas. Op de groothandelsmarkt zijn het afgelopen half jaar de prijzen ook gedaald.

Vast goedkoper dan variabel

De nieuwe leveringsprijzen voor driejarige contracten voor groene stroom en gas met vaste prijzen zijn per 1 juli lager dan de nieuwe variabele leveringsprijzen. Concreet betekent dit, op basis van de prijzen per 1 juli, een voordeel van € 28,50 per jaar bij een verbruik van 2.450 kWh stroom en 1.250 m3 gas. Wie kiest voor een energiecontract met vaste prijzen voor drie jaar heeft de zekerheid dat er tot 31 mei 2022 geen prijsstijgingen worden doorberekend. Klanten met een aflopend één- of driejarig energiecontract krijgen van DELTA automatisch een nieuw aanbod.

De nieuwe leveringstarieven van DELTA Energie

Klik voor een grotere weergave op de tabel (pdf)