Eerste huisaansluiting voor glasvezel in Goes actief

De eerste glasvezelaansluiting van DELTA in Goes is geactiveerd. In de straat Langemeet konden de bewoners Cees en Lia Verkuil als eerste gebruikmaken van de splinternieuwe glasvezelverbinding. In mei startte DELTA met de eerste graafwerkzaamheden voor het aanleggen van een nieuw glasvezelnetwerk in de wijken Noordhoek en Mannee.

Cees en Lia Verkuil werden in een videogesprek gefeliciteerd met hun nieuwe glasvezelaansluiting door directeur Ludolf Rasterhoff van DELTA. “Het werkt perfect! Door het hele huis heen”, vertelt Cees over zijn nieuwe glasvezelverbinding. “We hebben ook de indruk dat het sneller is”, vult Lia aan. “Het aanlegproces liep ook echt gesmeerd, als een geoliede machine. Als bewoners hebben we nergens last van gehad.”

DELTA gaat verder

Met de aanleg van glasvezel in Zeeland zet DELTA de volgende stap voor het aanbieden van de beste netwerkverbindingen. Het netwerk voor de huidige kabelaansluitingen is voor 60 procent voorzien van glasvezel. Met dit nieuwe netwerk, waar DELTA de komende jaren 100 miljoen in investeert, zijn ook de laatste meters door de straten van glasvezel.

“Glasvezel is het meest toekomstbestendig. Ons huidige kabelnetwerk voldoet nog steeds ruimschoots, maar we blijven tegelijkertijd doorontwikkelen. Daarom zijn we nu gestart met het aanleggen van deze internettechnologie, zodat we ook in de toekomst aan onze klanten de beste verbindingen en het snelste internet kunnen blijven bieden”, zegt directeur Ludolf Rasterhoff van DELTA.

Middelburg, Terneuzen en Zierikzee

In steeds meer wijken wordt gestart met de aanleg van nieuwe glasvezelverbindingen. Zo worden er op dit moment ook nieuwe verbindingen gelegd in Middelburg, Terneuzen en Zierikzee. Zodra nieuwe aanlegplanningen bekend zijn, publiceert DELTA deze op delta.nl/glasvezelzeeland.

Meer over glasvezel internet van DELTA.