Podcasts: dieren in de studio en spannende sciencefiction

Continu komen er nieuwe podcastseries uit. Ook in eigen land. In deze serie zetten wij de podcasts op een rij die je raken, vermaken of op zijn minst prettig afleiden van het alledaagse. Deze maand een informatieve natuurserie, spannende science fiction en achter de schermen bij politiek Den Haag.

Het leven van een schuchtere nachtzwaluw

In de vierdelige podcastserie Groene Oren van Staatsbosbeheer worden Nederlandse dieren geïnterviewd. Ja, dat las je goed: elke aflevering komt een dier naar de studio om te vertellen hoe zijn of haar dagelijks leven eruitziet. Chris Bajema – de podcastmaker die we eerder in deze serie al bespraken — is de interviewer van dienst. De dieren worden gespeeld door bekende acteurs en cabaretiers zoals Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen en Leopold Witte, en dat doen ze voortreffelijk. Ze zijn vooraf door Staatsbosbeheer gebriefd, leven zich in in het dier en brengen diens gedragingen goed naar voren in het gesprek. Als luisteraar hóór je de zelfverzekerdheid van de zandhagedis en het schuchtere van de nachtzwaluw. 

Groene Oren  is een geestige serie voor jong en oud waarin je stiekem ook nog eens een boel leert van de dieren die centraal staan. Luister Groene Oren alleen, of samen met je (klein)kind! 

Dystopische sciencefiction (Engelstalig)

The Deca Tapes is een mysterieus sciencefictionverhaal van Nederlandse makelij, maar in het Engels verteld. Elke aflevering staat een ander personage in het verhaal centraal, als luisteraar krijg je langzaam maar zeker steeds een iets scherper beeld van waar het verhaal zich afspeelt en hoe de personages met elkaar verbonden zijn. Meer moeten we maar niet verklappen, behalve dat er erg goed geacteerd wordt en dat we de soundtrack erg fijn vinden.

Dit is de zesde aflevering van ‘Podcasts die je gehoord moet hebben’. Ook benieuwd naar onze andere podcast-tips? Je vindt ze hier.

Wat er achter de schermen speelt in politiek Den Haag

Je kent Joost Vullings en Xander van der Wulp als de door de wol geverfde politiek verslaggevers van respectievelijk EenVandaag en de NOS. In De Stemming van Vullings en Van der Wulp behandelt het duo de week in politiek Den Haag. Wat speelde er achter de schermen? Welke deals zijn er gesloten? Wat motiveerde die ene politici om zoiets te zeggen? 

De twee weten als geen ander wat er in Den Haag speelt. Ze praten je bij met een vleugje humor en soms ook wat cynisme, maar altijd met kennis van zaken. Begin nu vast met luisteren, wij verwachten dat het in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 alleen maar interessanter gaat worden.

Hoe luister ik podcasts via mijn mobiel, thuis en onderweg?

Podcasts luister je via je telefoon, in de Spotify-app, Apple Podcasts, Google Podcasts of een van de vele, andere podcast-apps. Je kunt de audiobestanden downloaden via wifi, om ze daarna offline te luisteren, of gewoon streamen over het mobiele 4G-netwerk. Met DELTA Mobiel heb je daar altijd genoeg data voor. Heb je thuis al internet van DELTA? Dan krijg je zelfs dubbele mobiele data.