Kies je webmail
Podcasts: El Tarangu, de beste sportcasts en Vandaag

Podcasts: El Tarangu, de beste sportcasts en Vandaag

21 oktober 2019

Continu komen er nieuwe podcastseries uit. Ook in eigen land. We tippen je daarom op gezette tijden podcasts die je raken, vermaken of op zijn minst heerlijk afleiden van het stofzuigen. Dit keer bespreken we vijf podcasts die we de moeite waard vinden.

Bijzondere verhalen

Bob (VPRO & Schik, non-fictie) is een prijswinnende, zesdelige podcast van drie radiojournalisten die op zoek gaan naar Bob, de jeugdliefde van een dementerende, Belgische vrouw. Of Bob wel bestaat, is onzeker, maar de zoektocht naar hem, brengt meer aan het licht dan alleen een uit het oog geraakte liefde. In dezelfde categorie, en van dezelfde makers: El Tarangu. Een gepensioneerde Vlaamse wielerheld krijgt een telefoontje van zijn oude sportrivaal José Manuel Fuente. Of hij wat wil drinken. De uitnodiging is vreemd: Fuente is al zeven jaar dood. Toch ontmoeten de twee elkaar weer. Of is het misschien iemand anders?

Napraten over sport op tv

Baal je ook zo, wanneer de Formule 1-race op zondag weer is afgelopen? De Formule 1-verslaggevers van NU.nl beschouwen elke maandag na in De Boordradio (NU). Dat doen ze zeer deskundig — goede kans dat je er wat van opsteekt, en de volgende race met nog meer plezier naar de Grand Prix kijkt. Wielerliefhebbers kunnen hun hart ophalen met De Rode Lantaarn (Dag en Nacht). Met voor- en nabeschouwingen op wielerkoersen, interviews en een portie gezelligheid van presentatoren Tim de Gier, Willem Dudok en Jonne Seriese.

Actualiteit

Elke dag, één nieuwsverhaal — dat is het prettige concept van Vandaag (NRC). Het tweede seizoen is vorige maand begonnen. Presentator Thomas Rueb heeft dagelijks een NRC-journalist te gast om het belangrijkste nieuwsverhaal van de dag kort uit te diepen. Audiofragmenten geven het verhaal kleur, de strakke montage houdt het tempo erin. Ons vorige lijstje met toffe podcasts gemist? Bekijk ze hier alsnog:

Hoe luister ik podcasts via mijn mobiel, thuis en onderweg?

Podcasts luister je via je telefoon, in de Spotify-app, Apple Podcasts, Google Podcasts of een van de vele, andere podcast-apps. Je kunt de audiobestanden downloaden via wifi, om ze daarna offline te luisteren, of gewoon streamen over het mobiele 4G-netwerk. Met DELTA Mobiel heb je daar altijd genoeg data voor. Wie thuis al internet van DELTA heeft, krijgt zelfs dubbele mobiele data.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.