Kies je webmail
Podcasts: spannende true crime en verhalen uit de buurt

Podcasts: spannende true crime en verhalen uit de buurt

15 mei 2020

Continu komen er nieuwe podcastseries uit. Ook in eigen land. Wij zetten de podcasts op een rij die je raken, vermaken of op zijn minst prettig afleiden van het alledaagse. Deze maand speciale aandacht voor verhalende podcasts.

Spannend true crime-verhaal aan de Vlaamse kust

Elke aflevering wordt dit verhaal spannender! De Blankenberge Tapes (VPRO, Room for film) luistert als een true crime-documentaire. De hoofdpersonen, waaronder rechercheurs en slachtoffers, blikken terug op wat zij meemaakten in een hotel aan de Vlaamse kust, waar twee oude moordzaken en een prille liefde samenkwamen. Langzaam maar zeker vallen alle puzzelstukjes op hun plaats, en door de hoorspel-technieken die makers Tom Hofland en Pascal van Hulst gebruiken, voelt het alsof je er middenin zit.

De mooiste verhalen liggen op straat

Man met de microfoon loopt al sinds 2016, maar het is zeker niet te laat om in te stappen. Documentaire- en hoorspelmaker Chris Bajema trekt met zijn oranje bus en microfoon in de hand door de buurt, op zoek naar verhalen. Zijn buurtgenoten mogen vertellen wat ze op hun lever hebben. Als luisteraar van deze podcast merk je al snel: de mooiste verhalen liggen op straat. Soms ontroert het, soms is het lachwekkend. Om het spannend te houden vertelt Bajema in zijn podcast ook fictieve verhalen, mede geschreven en ingesproken door bevriende cabaretiers en radiomakers. Welk verhaal echt is en welke ‘bijna echt’, dat wordt in het midden gelaten.

Dit is de vijfde aflevering van ‘Podcasts die je gehoord moet hebben’. Ook benieuwd naar onze andere podcast-tips? Je vindt ze hier.

Zakelijke rivalen

Business Wars (Wondery, Engelstalig) is voor de ondernemers en de marketeers onder ons, of voor wie zich gewoon afvraagt hoe Starbucks en Dunkin’ Donuts elkaars rivalen werden, of McDonalds en Burger King. Waarom Netflix het won van de videotheek. En hoe Red Bull dankzij slimme marketing Europeanen aan de mierzoete energiedrankjes kreeg. In de Engelstalige podcast Business Wars hoor je hoe twee zakelijke giganten het tegen elkaar op namen. Elke vier, vijf afleveringen staat een andere rivaliteit centraal, je kunt uit een lange lijst kiezen welke je interessant vindt — de hierboven genoemde verhalen zijn onze aanraders. Hoe kan het dat de een het zoveel beter deed dan de ander? Wie kopieerde wie? Hoe sluw is het spel gespeeld? Presentator David Brown vertelt het vanuit het perspectief van de oprichters en ceo’s van deze bedrijven. Zelfs de gesprekken die zij met elkaar en hun collega’s gevoerd hebben, worden nagespeeld. Daar moet je wel van houden.

Hoe luister ik podcasts via mijn mobiel, thuis en onderweg? Podcasts luister je via je telefoon, in de Spotify-app, Apple Podcasts, Google Podcasts of een van de vele, andere podcast-apps. Je kunt de audiobestanden downloaden via wifi, om ze daarna offline te luisteren, of gewoon streamen over het mobiele 4G-netwerk. Met DELTA Mobiel heb je daar altijd genoeg data voor. Heb je thuis al internet van DELTA? Dan krijg je zelfs dubbele mobiele data.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.