Prijswinnende Aziatische cinema en méér van ‘Tiger King’ Joe Exotic

Al zomeren we in september nog wat na, vanaf deze maand is het ook tijd om weer wat vaker op de bank te kruipen voor een avondje thuisbioscoop. Met deze tv-highlights verzeker je je de komende maanden van topamusement.

Tijdens de Oscaruitreiking van eerder dit jaar schreef de Zuid-Koreaanse film Parasite geschiedenis. Het werd de eerste niet-Engelstalige film die de Oscar voor Beste Film in de wacht wist te slepen. En dat was niet de enige prijs waarmee de Zuid-Koreanen huiswaarts keerden. In totaal won de film vier van de felbegeerde gouden beeldjes, waaronder die voor Beste Originele Scenario en Beste Regisseur. Een mooie prestatie voor Bong Joon-ho, die onder meer naam maakte met de klassieke thriller Memories of Murder (2003) en de milieuactivistische Netflix-film Okja (2017).

Prijswinnende Aziatische cinema

In Parasite komen meerdere genres samen, van drama tot zwarte komedie en zelfs een vleugje horror. Wat met name beklijft is de scherpe wijze waarop Bong de gapende kloof tussen arm en rijk in zijn land op de hak neemt. De film vertelt over het arme gezin van de werkloze Ki-taek dat zich in steeds grotere bochten wringt om een graantje mee te pikken van het luxeleventje dat ze de rijke familie Park zien leiden. In Nederland kon de film op lovende recensies rekenen: zowel De Volkskrant, NRC als Trouw beloonden Parasite met de maximale vijf sterren.

De onderkant van de maatschappij vormt eveneens het centrale thema van Shoplifters. Dit Japanse familiedrama won in 2018 de Gouden Palm op het prestigieuze filmfestival van Cannes. De film van Hirokazu Kore-eda laat zien hoe een samengesteld gezin in Tokyo probeert te overleven door het niet zo nauw met de wet te nemen.

Op Film1 Premiere gaat Parasite zondag 13 september om 20.30 uur in première (kanaal 611). Een week later is Shoplifters op hetzelfde tijdstip te zien. Film1 is onderdeel van het Film1 en 120+ pakket. Je zet het eenvoudig aan via MijnDELTA. Weten wat Film1 de komende tijd nog meer te bieden heeft? Kijk dan op www.film1.nl.

De verslavende wereld van de tijgerkoning

Om de zoveel tijd is er een serie of documentaire waar de hele wereld het over lijkt te hebben. Was een paar jaar geleden de true crime-documentaire Making a Murderer hét gesprek bij de koffieautomaat, dit voorjaar kon je niet om Tiger King: Murder, Mayhem en Madness heen. Al werd deze Netflix-documentaire waarschijnlijk niet bij de koffieautomaat, maar met name in Zoom-calls besproken. In oktober heb je op crimezender Investigation Discovery (kanaal 30) de kans om nóg dieper in de bizarre wereld van ‘Tiger King’ Joe Exotic te duiken. Die maand is daar zowel Joe Exotic: Tigers, Lies And Cover-Up als de documentaire Joe Exotic: Before He Was King te zien, met tal van nieuwe beelden, verhalen en geheimen.

Van donderdag 22 t/m 29 kijk je om 21.00 uur Joe Exotic: Tigers, Lies And Cover-Up. Op 29 oktober is aansluitend Joe Exotic: Before He Was King te zien. Benieuwd wat je de komende maanden nog meer op Investigation Discovery kan kijken? Check dan www.discoverybenelux.nl.

DELTA Flexpakket

In hoge resolutie en zonder bufferen online films en tv kijken? Met DELTA heb je altijd snel en betrouwbaar internet thuis. Kies wat je nodig hebt en stel je eigen pakket samen.