Kies je webmail
Samen tv kijken nu ook online

Samen tv kijken nu ook online

11 augustus 2020

Gezellig samen voor de buis kan nu ook online! Met ‘NPO Samen’ of ‘Netflix Party’ loopt alles synchroon, en met je webcam en microfoon aan is het net alsof je met elkaar in de huiskamer zit.  Samen lachen, de spanning voelen en natuurlijk commentaar leveren, al dan niet met het bord op schoot. Dat is de charme van samen, online tv kijken. Voor wie nu even niet bij vrienden of familie kan afspreken, is er nu ‘NPO Samen’ en ‘Netflix Party’.  Met deze online tools kun je samen met familie en vrienden een film, serie of documentaire online (terug-)kijken. Zet je webcam en microfoon aan en de software zorgt ervoor dat alles synchroon loopt en jullie elkaar kunnen zien en horen. Zo is het net alsof jullie met z'n allen in de huiskamer voor de buis zitten! Het kost niets extra’s om samen te kijken, maar voor Netflix films en series hebben jij en je vrienden wel een abonnement nodig. Voor NPO-programma’s is een abonnement niet nodig.

Zo werkt NPO Samen

Ga op je laptop of desktop naar NPO.nl op klik het programma aan dat je samen met anderen wil gaan kijken. Klik vervolgens rechtsboven op het ‘Kijk samen’-icoon (zie afbeelding) en vul je voornaam in. Je browser zal je vragen of je je webcam aan wil zetten. Zodra je die toestemming gegeven hebt, treed je de NPO Samen-omgeving binnen. Als je ook met elkaar wil praten zet je het geluid van je microfoon aan door op het luidsprekericoontje te klikken. Je kunt ook met elkaar chatten, zonder geluid. Via de oranje knop ‘vrienden uitnodigen’ kopieer je een link die je via een mailtje, WhatsApp-bericht of op social media met anderen kunt delen. Er is plek voor maximaal vier personen.

En zo werkt Netflixparty

Netflix-films en -series kun je samen kijken via de Chrome-extensie Netflix Party. Het werkt uitsluitend in de Google Chrome-browser op een laptop of desktop, en je hebt een Netflix-account nodig. Je vindt de extensie hier. Eenmaal geïnstalleerd, start je op de normale manier in Chrome op de site van Netflix een programma. Klik vervolgens op het rode ‘NP’-icoontje naast de adresbalk en dan op ‘Start party’. Nu is de link naar je virtuele huiskamer gekopieerd. Deel ‘m met je vrienden die ook Netflix-abonnee zijn en de Netflix Party-extensie geïnstalleerd hebben. Veel kijkplezier samen! 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.