Deze series en films waren in 2018 populair op televisie

Wat waren de beste series en films die in 2018 op televisie te zien waren? Lastig te zeggen, want het aanbod was weer enorm. In dit overzicht vind je de titels die wij het meest de moeite waard vonden. Niet gezien? In de kerstvakantie heb je alle tijd om ze in te halen!

De Luizenmoeder (NPO). Ongetwijfeld de meest besproken Nederlandse serie van 2018 en een must voor iedereen die kinderen op de basisschool heeft. De satire over traktaties, ‘bijzondere’ kinderen in de klas, ouderparticipatie en ander klein leed is bijtend en voor veel ouders nogal herkenbaar.

Klem, seizoen 2 (NPO). Altijd lastig, een ijzersterk eerste seizoen van een serie een vervolg geven. Dat het bij Klem lukt, ligt zeker aan de topacteurs Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan, maar ook het verhaal is weer spannend, dramatisch en soms absurd. Werkt belastinginspecteur Hugo zich nog meer in de nesten met zijn criminele en relationele escapades?

Mocro Maffia (RTL/Videoland). Het begint altijd met kleine criminaliteit. Maar als het grote geld lonkt, blijkt de cocaïnehandel wel erg lucratief te zijn. Zo krijgen drie vrienden een monopolie op de handel in Amsterdam. Maar jaloezie zorgt dat de vrienden lijnrecht tegenover elkaar komen te staan in plaats van samen te werken.

S.W.A.T.  (Veronica). Deze misdaad-dramaserie draait om luitenant Daniel ‘Hondo’ Harrelson. Hij maakt deel uit van de eenheid Special Weapons And Tactics, S.W.A.T. in Los Angeles. Maar vaak valt het hem lastig om zijn loyaliteit te verdelen tussen zijn ‘brothers in blue’ en de straten waar hij is opgegroeid. De serie is gebaseerd op de serie met dezelfde naam uit 1975.

Maniac (Netflix). Is het horror? Of toch een thriller? Of zelfs comedy? Misschien wel de meest besproken nieuwe Netflix-serie is niet in een hokje te stoppen. Het is even wennen, deze van oorsprong Noorse serie over een psychiatrische patiënt die in een fantasiewereld leeft, maar de serie wordt al snel verslavend.

Billy (NPO). In deze nieuwe komische film debuteert Theo Maassen als regisseur. Het leven van buikspreker Gerard de Groot wordt bepaald door handpop Billy. Moet hij niet eens zijn eigen leven gaan leiden? Of is de roem toch belangrijker?

Snowed-Inn Christmas (Videoland). Scrooge, The Grinch, Home Alone… Vaste prik in de kerstperiode. Is er niks anders dan? Jawel, bijvoorbeeld deze kerstfilm over twee collega’s die in een sneeuwstorm terechtkomen en daarna een historische herberg moeten redden.

Hoe kijk je?

Deze en nog veel meer films waren de afgelopen tijd te zien op de zenders van de Publieke Omroep en bij Netflix en Videoland. Voor die laatste twee heb je een apart abonnement nodig.

De meeste uitzendingen van de Nederlandse publieke en commerciële zenders kun je bij met Interactieve TV van DELTA tot zeven dagen na uitzending gratis terugkijken. Wil je programma’s terugkijken die eerder werden uitgezonden? Bij NPO Start Plus kijk je voor 2,95 euro per maand oude programma’s van de NPO terug (en sommige series vooruit).

Bij Videoland (8,99 euro per maand, eerste twee weken gratis) kan datzelfde met RTL-programma’s. Daarbij heb je ook een keuze uit een aantal series en films.

Programma’s van SBS6, Net5, SBS9 en Veronica kun je gratis terugzien op KIJK. Voor meer opties moet je je registreren.

Bij NLZiet kun je programma’s van de NPO, RTL en SBS, Net5 en Veronica terugkijken voor 7,95 euro per maand (eerste maand gratis).