RTL Videoland

Deze series mag je niet missen: Geub en Undercover

Met de komst van diensten als NPO Start, Netflix en Videoland bepaal je voortaan zelf wat er op de buis is. Bovendien hoef je nooit meer een week te nagelbijten na een spannende cliffhanger, maar knal je gewoon dat hele seizoen er doorheen op de bank of in bed. Hoewel de lente is begonnen, valt er op streamgebied nog steeds genoeg te beleven.

Undercover: de eerste Nederlandse Netflix-serie

Netflix is in de afgelopen jaren gegroeid van online videotheek naar een megaproductiehuis van series, films en documentaires. Dit jaar zal de streamgigant maar liefst 15 miljard euro uitgeven aan het maken van nieuwe originele content.

Gelukkig ook aan originele Nederlandstalige series – vanaf deze maand kijk je namelijk naar Undercover; een spannend kat-en-muisspel tussen undercoveragenten Lemmens en De Rooij (gespeeld door Tom Waes en Anna Drijver) en drugskoning Ferry Bouman (Frank Lammers). Als de agenten naast de villa van Bouman gaan wonen en langzaam bevriend raken met hem en zijn familie, komt Bouman door zijn mollen bij de politie steeds dichterbij hun ware identiteit.

Reis de wereld rond in Our Planet

In de nieuwste natuurdocumentaire van Netflix neemt de zoetgevooisde stem van David Attenborough je mee naar de meest afgelegen plekken op aarde, waar je kennismaakt met zeer zeldzame diersoorten en kwetsbare leefgebieden. Our Planet is niet alleen door de prachtige beelden interessant om te kijken, maar ook door de extra aandacht voor klimaatverandering. Dat levert beelden op die niet alleen verbazingwekkend mooi zijn, maar soms ook schrijnend en alarmerend. Belangrijke kost dus.

Our Planet is typisch zo’n serie die je in haarscherpe kwaliteit en zonder irritant gebuffer moet kijken. Gelukkig zit je bij DELTA goed als het gaat om streamen in de hoogste kwaliteit: in de Netflix ISP Speed index (een maandelijkse ranglijst met de beste providers voor streaming voor Netflix) hebben we al lange tijd een mooie plek op het podium.

Beter een goede buur dan een verre vriend?

Op 10 mei verschijnt na lang wachten eindelijk het vierde seizoen van de populaire serie Nieuwe Buren op Videoland. Het eerste seizoen van deze spannende Nederlandse thriller over chantage, geheimen en bedrog in een Almeerse wijk verscheen in 2014 en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort.

Net als in het vorige seizoen worden de hoofdrollen vertolkt door acteurs die in het echt ook een stel zijn: Anna Drijver en Benja Bruijning en Sarah Chronis en Kay Greidanus. Ook acteurskoppel Daan Schuurmans en Bracha van Doesburg keren in dit nieuwe seizoen terug.

Gortdroge Geubels in nieuwe eigen serie

Houd je van droge humor? Dan mag je Geub, de nieuwe serie van de Vlaamse stand-upcomedian Philippe Geubels met zijn karakteristieke nasale stem niet missen. Geubels speelt in Geub een fictieve versie van zichzelf. Gelukkig maar, want als in zijn echte leven zijn vrouw er ook plots met een bejaarde vandoor zou gaan, zijn carrière in het slop zou raken en hij geldproblemen kreeg, zou er nog maar weinig te lachen zijn. Nu te zien op Videoland.

Unsere Mütter, unsere Väter

Unsere Mütter, unsere Väter, vertelt in drie delen van negentig minuten het verhaal van vijf Duitse twintigers tijdens de Tweede Wereldoorlog. We maken kennis met Wilhelm, zijn broer Friedhelm en hun Berlijnse buurtgenoten Charlotte, Viktor en Greta, die in 1941 afscheid van elkaar nemen in de hoop elkaar na de oorlog weer terug te zien. De oorlog zal hun levens, onderlinge relatie en kijk op de wereld voorgoed veranderen. Te zien via NPO Start.