Kies je webmail
Sportzomer 2024 op tv: Wimbledon, de Tour en de Olympische Spelen

Sportzomer 2024 op tv: Wimbledon, de Tour en de Olympische Spelen

20 juni 2024

De sportliefhebber kan zijn hart ophalen deze zomer. Want naast het EK voetbal staan ook andere grote sportevenementen op het programma, zoals de Tour de France (29 juni - 21 juli), Wimbledon (1-14 juli) en de Olympische Spelen (26 juli - 11 augustus). Je kijkt het allemaal live op tv.  

Wimbledon 2024 

De eerste twee weken van juli staan in het teken van de Londense tennis-Grand Slam Wimbledon. Van 1 tot 14 juli spelen de beste tennissers van de wereld op het beroemde gras.  

Alcaraz heeft zijn eerste Roland Garros-titel gewonnen en bij de vrouwen won Vondroušová vorig jaar haar eerste Grand Slam toen ze Jabeur in de finale versloeg. 

Je kijkt Wimbledon-wedstrijden live bij Eurosport en een gedeelte bij Ziggo Sport Totaal. 

Tour de France 2024 

Wielerliefhebbers gaan heerlijke zomermiddagen tegemoet met van 29 juni tot 21 juli de Tour de France en van 12 tot 18 augustus de Tour de France Femmes. 

De Deen Jonas Vingegaard won vorig jaar de Tour met de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, nu Team Visma-Lease a Bike. Voor die ploeg komen ook Dylan van Baarle en Marianne Vos uit. Bij de Tour de France Femmes verdedigt de Nederlandse Demi Vollering haar titel. 

NPO1, 2 en 3 zenden zenden de Tour de France-etappes live uit, evenals de dagelijkse talkshow 'De Avondetappe'. 

Olympische Spelen 2024 

Het ultieme sportevenement zijn natuurlijk de Olympische Spelen, die dit jaar in Parijs worden georganiseerd van 26 juli tot 11 augustus op NPO1, Eurosport 1 en 2. 

Het AD heeft een selectie gemaakt van de leukste/spannendste wedstrijden, waaronder:  

  • Mountainbike, vrouwen, op maandag 29 juli  
  • Baanwielrennen (finale teamsprint) op dinsdag 6 augustus 
  • Atletiek, finale 400 meter horden, vrouwen, op donderdag 8 augustus 
  • Hockeyfinale vrouwen op vrijdag 9 augustus 
  • Baanwielrennen (finale sprint, mannen) op dinsdag 6 augustus 

NOS zendt de Olympische Spelen van 2024 live (online) uit en heeft diverse tv-programma’s die om de Spelen draaien. Ook op Eurosport wordt er een breed scala aan wedstrijden uitgezonden. Op de streamingdienst HBO Max kan je alle sportwedstrijden op verschillende streams bekijken. 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.