Kies je webmail
Surfen met extra power: vijf extensies voor elke browser

Surfen met extra power: vijf extensies voor elke browser

15 november 2018

Met extensies voeg je leuke en interessante functies toe aan je browser. Zo kun je veilig surfen, met één klik interessante artikelen bewaren of inhoud delen op social media. Extensies zijn makkelijk te installeren en eenvoudig te gebruiken. Dit zijn onze vijf favoriete extensies van dit moment, geschikt voor alle gangbare browsers.

Save to Pocket

Je kent het wel: je bent een e-mailnieuwsbrief aan het lezen of wat aan het rondkijken op internet en je komt een interessant artikel tegen. Helaas, op dit moment heb je geen tijd om het helemaal te lezen. Geen probleem: met Pocket kun je het met één klik bewaren en op een later moment in alle rust tot je nemen. Door de extensie te activeren, kun je de lijst met bewaarde artikelen openen. Pocket is ook verkrijgbaar als losse app voor Windows, Mac en mobiele apparaten. Zo lees je waar je maar wilt de artikelen die je met deze extensie hebt opgeslagen.

HTTPS Everywhere

Via het web versturen we allerlei gevoelige gegevens. Niet alleen bankgegevens, maar ook je adres en telefoonnummer en misschien ook e-mails en chatberichten. Wil je voorkomen dat mensen met minder zuivere bedoelingen die in handen krijgen, dan is het belangrijk dat je een beveiligde verbinding gebruikt, ofwel HTTPS. HTTPS Everywhere zorgt ervoor dat wanneer een site HTTPS aanbiedt, dit ook altijd wordt gebruikt. De add-on controleert of de verbinding tussen de browser en het einddoel niet onderweg wordt omgeleid, dat de gegevens worden versleuteld en zo onleesbaar is voor derden.

Buffer

Tijdens het surfen stuit je regelmatig op leuke sites, plaatjes of berichten. Wil je die delen op Facebook, Twitter of Instagram, dan moet je de link kopiëren, naar het sociale netwerk gaan en de link weer plakken. Dat kan makkelijker! Met Buffer kun je niet alleen met één druk op de knop een artikel aan je favoriete sociale netwerk toevoegen, het is ook mogelijk om verschillende artikelen aan een wachtrij toe te voegen. Je publiceert ze dan op een tijdstip dat je van tevoren opgeeft. Erg handig als je regelmatig iets op verschillende social media wilt publiceren.

Evernote Web Clipper

Misschien gebruik je Evernote al. Met dit handige programma kun je complete artikelen, maar ook afbeeldingen, belangrijke mails, recepten en allerlei andere inspirerende items kunt opslaan. De bewaarde inhoud is eenvoudig te rubriceren, van aantekeningen te voorzien en met anderen te delen. Met Evernote Web Clipper sla je alles wat je tegenkomt met één klik op in Evernote, zodat je het later vanaf je computer, tablet of smartphone weer zo bij de hand hebt. Het is ook mogelijk een gedeelte van een webpagina te bewaren.

Momentum

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar tijdens het browsen open je waarschijnlijk heel wat keren een nieuw tabblad. Met Momentum kun je aanpassen wat je iedere keer ziet als je een nieuw tabblad opent. Zo doe je inspiratie op met een rustige foto, al dan niet met een dagelijks citaat en is het mogelijk een heel dashboard in te richten met je takenlijst, de weersverwachting en andere zaken die je snel bij de hand wilt hebben.

Hoe installeer ik zo’n extensie?

Extensies installeer je snel een eenvoudig door naar de website van de maker te gaan en daar de extensie direct te downloaden en te installeren.

Chrome

Klik rechtsboven in het menu en kies Meer hulpprogramma's > Extensies om extensies aan en uit te zetten. Extensies toevoegen, kan door Meer extensies toevoegen te kiezen.

Firefox

Klik op de menuknop en kies Add-ons. Kies Extensies. Hier kun je extensies zoeken, beheren en toevoegen. Naast extensies zijn er in Firefox ook plug-ins. Daarmee kun je bijvoorbeeld inhoud met Flash, Java of Quicktime bekijken.

Internet Explorer/Edge

Klik op het tandwiel en kies Invoegtoepassingen beheren.

Safari

Open het menu Safari en kies Safari-extensies om extensies te zoeken, te downloaden en te beheren.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.