Themazenders NPO zenden langer uit, AMC stopt ermee

In december en januari verandert het zenderaanbod van een aantal themakanalen. Zo gaan een aantal extra zenders van de NPO langer uitzenden. Qmusic Nonstop wordt toegevoegd aan het radiopakket en de zender AMC uit het Pluspakket stopt ermee. We zetten alle wijzigingen op een rij.

Extra zenders NPO voortaan 24/7

NPO 1 extra en NPO Zappelin extra krijgen vanaf 25 december beiden een eigen kanaal, waarop de zenders 24 uur per dag gaan uitzenden. Tot nu toe deelden beide zenders één kanaal. NPO 1 extra verhuist naar het kanaal van NPO 3 extra. NPO 3 extra is vanaf dan niet meer op televisie te zien.

NPO 1 extra zendt hoogtepunten uit van de NPO met focus op drama, films en series. NPO Zappelin extra (dat nu nog NPO ZappXtra heet) is speciaal voor peuters en kleuters: met veilige programma’s en zonder reclame.

De programmering van NPO 3 extra blijft wel beschikbaar via NPO3.nl. De extra kanalen NPO 2 extra, NPO Nieuws en NPO Politiek blijven zoals het nu is.

AMC stopt met uitzenden in Nederland en België

Helaas verdwijnt op 1 januari 2019 de zender AMC (vroeger American Movie Classics) uit het Pluspakket van DELTA. De eigenaar van de zender trekt zelf de stekker uit de zender in Nederland en België. Waarom AMC stopt met uitzenden is niet bekendgemaakt.

Qmusic Nonstop toegevoegd aan digitaal radiopakket

Op 10 december voegen we een nieuw radiostation toe aan ons digitale radiopakket. Qmusic Nonstop is vanaf dan te horen op kanaal 938. Om dit technisch mogelijk te maken verdwijnen wel twee thematische kanalen van Stingray Music van de kabel. Het gaat om de minst beluisterde thema’s Skihut (941) en Relipop (944). Deze themakanalen blijven wel beschikbaar via DELTA Interactieve TV.