Nikolai van Nunen / KRO-NRCV

Tv-programma’s die je in oktober niet wil missen: Stanley H. en De Sleutel

Met het druilerig weer en de lange avonden van dit najaar, lonkt de televisie. En dat komt goed uit, want deze maand staan er uitstekende televisieseries op het programma. We hebben het over vier (nieuwe) series van de NPO, RTL en SBS.

Door de ogen van een crimineel: Stanley H.

In de nieuwe, vierdelige dramaserie Stanley H. volgen we een van de meest beruchte criminelen van Nederland: Stanley Hillis, gespeeld door Jeroen Spitzenberger. Hillis mocht dan bekend staan als de ‘gentleman bankovervaller’, hij was vooral een nietsontziende drugscrimineel.

Bekend zijn ook zijn ontsnapping uit de Bijlmerbajes, en zijn rol in de IRT-affaire: in de jacht naar kopstukken van de drugshandel, faciliteerde politie en douane de drugs- en wapenimport van Hillis. In Stanley H. zien we de gevolgen van die IRT-affaire door de ogen van de criminelen.

Stanley H. is nu te zien op NPO 3, elke zondag om 20.15 uur

Beau’s nieuwe hulpprogramma: De Sleutel

Na Het Amsterdam Project en Het Rotterdam Project komt presentator Beau van Erven Dorens, winnaar van de Televizier-Ster voor beste presentator, met een nieuw hulpprogramma waarin daklozen centraal staan: De Sleutel.

Vijf daklozen uit verschillende steden krijgen dit keer geen geld, maar een eigen appartement. Daarmee kunnen ze hopelijk een nieuwe start maken, al is dat zo eenvoudig nog niet. We volgen hen in die missie, waarin de daklozen worden bijgestaan door een meevoelende Beau en een team van experts.

De Sleutel is nu te zien op RTL 4, elke dinsdag om 20.30 uur

Het boek als symbool van de seksuele revolutie: 50 Jaar Turks Fruit

Met Turks Fruit, de liefdesroman van Jan Wolkers uit 1969, brak definitief de seksuele revolutie door in Nederland. De verfilming is nog altijd de best bezochte Nederlandse film. Reden genoeg voor schrijver Arnon Grünberg om daar in de tweeluik 50 Jaar Turks Fruit op terug te blikken. Dat doet hij met direct betrokkenen zoals Karina Wolkers, Paul Verhoeven, Gerard Soeteman en Monique van de Ven, alsmede met andere schrijvers, acteurs, en wetenschappers die hun licht op het boek (deel 1) en de film (deel 2) laten schijnen.

Zaterdag 26 oktober en 2 november om 21.10 uur op NPO 2

Talk of the town: Chateau Meiland

Dé tv-hit van het jaar, nog voordat het vorige week de Gouden Televizier-Ring won: Chateau Meiland, waarin het gezin Meiland uit Noordwijk, de markante Martien voorop, een verwaarloosd kasteel in het Franse Limoges gaat verbouwen tot chambres d’hôtes.

Voor wie dit concept bekend in de oren klinkt: tien jaar eerder ondernam het gezin eenzelfde avontuur voor de camera’s van Ik Vertrek. Het programma is al even onderweg, maar je kunt moeiteloos instromen. Wil je toch bij het begin beginnen? Op de website van SBS6 zijn alle afleveringen terug te kijken.

DELTA Interactieve TV

Nooit meer iets op televisie missen? Klanten met DELTA Interactieve TV in het pakket kunnen programma’s opnemen, om die vervolgens op een later moment terug te kijken. Afleveringen die je niet hebt opgenomen, kun je tot zeven dagen na uitzending terugkijken.