Huawei P30 Pro

De twee beste Android-telefoons van nu: elegante verfijning en een buitengewone camera

Bij DELTA Mobiel kun je uit tal van de nieuwe smartphones kiezen. Er is dus voor ieder wat wils. Om jou te helpen in je zoektocht naar de perfecte telefoon, licht DELTA er elke maand een paar voor je uit. Deze maand: de twee beste Android-telefoons.

De Samsung Galaxy S10 is een elegante, verfijnde telefoon met een weergaloos scherm dat ook nog eens mooi ombuigt aan weerszijden, zoals we dat ook zagen op eerdere Samsung-telefoons. Dat scherm, 6,1 inch groot, beslaat vrijwel de gehele voorkant van de telefoon. Er is geen inkeping voor de cameralenzen voorop, die zijn als het ware in het scherm geslagen (‘hole punch’). In een mum van tijd ben je daar aan gewend, en valt het niet meer op. Het AMOLED-display produceert een beeld zoals we dat van Samsung gewend zijn: helder en haarscherp.

De vingerafdrukscanner waarmee je de telefoon ontgrendelt, zit mooi verstopt achter het display. De batterij houdt het een moeiteloos een dag vol, maar kun je ook snel opladen met de meegeleverde snellader. Samsung heeft een eigen softwarelaag die bovenop Android werkt, ’One UI’. Dat werkt prettig, oogt modern en is geoptimaliseerd voor het met één hand bedienen van je telefoon. Ook zijn we te spreken over de prismatische kleuren van de achterkant van de telefoon. Vooral de witte uitvoering vangt het licht op een originele manier, wat een mooi effect geeft.

Levendige foto’s

De camera’s op de Galaxy S10 verdienen speciale aandacht. Er zijn meerdere lenzen om mee te fotograferen. Met de periscopische lens kun je twee keer optisch zoomen, de groothoeklens  leent zich goed voor foto’s van landschappen. (Vermijd de groothoeklens bij het fotograferen van mensen, ledematen kunnen wat vervormd raken.) Beide produceren werkelijk geweldige foto’s.

Foto’s hebben een hoge kleurverzadiging en zijn in vergelijking met de Huawei P30 Pro wat lichter. Of je die levendigheid in altijd mooi vindt in je foto’s, is een kwestie van smaak. Samsung heeft trouwens sinds kort ook een nachtmodus, waardoor je met weinig licht tóch mooie foto’s kunt maken. Dat werkt uitstekend, hoewel de P30 Pro hier nog nét iets beter in is.

Uitproberen

Het totaalpakket maakt de Samsung Galaxy S10 tot een van de beste Android-telefoons. Bovendien is-ie redelijk compact. Loop eens binnen bij een van de drie DELTA-winkels, dan kun je de telefoon even in de hand houden, en vergelijken met zijn iets kleinere broertje: de S10e.

Krachtpatser

De Huawei P30 Pro is net zo goed een krachtpatser, waarmee we bedoelen: de telefoon werkt snel en soepel en de batterij is prima. Het scherm, bijna 6,5 inch groot, is ook al geweldig. Huawei heeft wel voor een inkeping gekozen om ruimte te maken voor de cameralens voorop, maar die inkeping is klein. Net zoals de Samsung Galaxy S10 van hierboven, is de P30 Pro uitgerust met een OLED-scherm. Dat betekent dat elke pixel zelf licht geeft, of juist volledig uit staat bij zwart beeld. Dat zorgt voor mooie, levendige kleuren en diepe zwarten.

Ook hier zit de vingerafdrukscanner waarmee je de telefoon kunt ontgrendelen, achter het scherm. Deze telefoon van Huawei is trouwens wel wat groter en zwaarder dan de Samsung Galaxy S10.

Flink uitgepakt met de camera’s

De Huawei P30 Pro heeft flink uitgepakt met de camera’s. Naast de standaard lens, is de telefoon ook uitgerust met een periscopische en groothoeklens, én een ‘Time of Flight-sensor’ die meet waar objecten zich bevinden. Met behulp van die sensor, kun je een mooie (portret-)foto maken met zo’n vervaagde, crème-achtige achtergrond. Dat werkt uitstekend.

Bijzonder is ook die periscopische lens: daarmee kun je vijf keer optisch inzoomen, wat betekent dat de verschillende lensdelen zich ten opzichte van elkaar bewegen, waardoor je onderwerp als het ware dichterbij komt. In tegenstelling tot bij digitale (softwarematige) zoom, heeft de kwaliteit van de foto daar niet onder te lijden. Zoomen kan deze P30 Pro dus als de beste. (Je kunt overigens nog veel verder digitaal inzoomen, maar daar wordt de kwaliteit niet beter van.)

Wonderbaarlijk goede foto’s in het donker

Deze camera steekt ook met kop en schouders boven de rest uit als het gaat om foto’s in het donker. Die zijn wonderbaarlijk goed. Overigens kun je met de Huawei zelf de sluitertijd en het diafragma instellen, en kun je de camera zelfs ruwe, onbewerkte foto’s laten maken. Dat geeft je veel controle in het nabewerken, mocht je daar behoefte aan hebben. De kleuren van de P30 Pro zijn soms best wat verzadigd, wat wil zeggen dat het gras erg groen is, soms op het onnatuurlijke af. Daar moet je van houden.

Bekijk deze én andere toestellen bij DELTA Mobiel. Daar lees je ook meer over de abonnementen die we aanbieden. Wist je trouwens dat je als DELTA-klant van allerlei kortingen en extra’s profiteert als je ook een mobiel abonnement neemt? Dubbele mobiele data, onbeperkt bellen, korting op je internetfactuur, hogere internetsnelheid en een extra tv-pakket! Heb je al een telefoon? Kijk dan eens naar onze scherpe sim only-deals.

Mobiel erbij? Nu 12 maanden 4,- extra korting per maand

Heb je thuis internet van DELTA? Neem dan nu ook mobiel erbij. Nu twaalf maanden 4 euro extra korting. Een abonnement met 1 GB data heb je al vanaf 2,50 euro per maand.