Kies je webmail
Van luisterboek tot lokale reisgids: de ideale vakantie-apps

Van luisterboek tot lokale reisgids: de ideale vakantie-apps

23 juli 2019

Vakantieplannen gemaakt voor deze zomer? Vergeet naast je paspoort en zonnebrandcrème niet om je telefoon te voorzien van de leukste apps voor op reis. Om het je makkelijk te maken, lichten we vijf toffe reisapps voor je uit voor zowel de relaxte- als de actieve reizigers. Met deze apps hoef je je zeker niet te vervelen! Op vakantie kom je pas echt tot rust. Het uitstekende moment om eens lekker een boek te lezen. Speciaal voor alle leesliefhebbers is er de Vakantiebieb-app. Met deze app lees je de hele zomer gratis boeken op je tablet of mobiel. Geen gesjouw met stapels leesboeken dus.

50 gratis e-books

De Vakantiebieb is een initiatief van de openbare bibliotheken van Nederland. Ieder jaar wordt er een nieuw aanbod met titels geselecteerd. Dit jaar kun je kiezen uit meer dan vijftig boeken voor jong en oud. Van romans en thrillers tot leuk leesvoer voor je kinderen. Het allerleukst is, dat het helemaal gratis is. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt de app nog gebruiken tot en met 31 augustus. Toe aan meer leesvoer? Met een abonnement op KoboPlus kun je onbeperkt e-books lezen uit een grote collectie aan titels. Of ben je juist niet zo’n lezer? Met de luisterboeken van Storytel of KoboPlus kun je je lekker laten voorlezen. Het is immers vakantie, dus lui zijn mag.

Jouw reis in een overzicht

Ontdek je graag de leukste hotspots van je vakantiebestemming? Vind je het leuk dit vast te leggen in een soort reisverslag? Lees dan even verder. Met de app Polarsteps kun je supermakkelijk een reisverslag bijhouden. In de app kun je precies bijhouden waar je allemaal bent geweest. Vervolgens kun je daarbij een stukje tekst toevoegen of een foto plaatsen. De app maakt zelf een mooi overzicht van alle plekken die je hebt bezocht. Het is vervolgens aan jou of je je reisverslag wil delen met vrienden of familie of dat je deze liever privé houdt. Bij thuiskomst kun je ervoor kiezen om je reisverslag te laten afdrukken in een Travel Book. Deze kun je bestellen via de app. Hier betaal je wel voor, maar dan heb je een mooi aandenken.

Ontdek het met de locals

Nu weet je hoe je makkelijk reisverslag kunt maken, maar die leuke hotspots moet je natuurlijk wel eerst ontdekken. Je kunt een reguliere reisgids boeken, maar wie kan je nou meer vertellen dan de locals zelf? Met Withlocals regel je makkelijk een persoonlijke tour met een lokale gids. Of je nu een cultuurliefhebber bent, de lokale keuken wil ontdekken of met het hele gezin op pad wil. Het kan allemaal. Voer je bestemming in via de app en je krijgt een persoonlijk aanbod aan tours en activiteiten.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.