Kies je webmail
Vijf handige sites: van foto’s bewerken tot tijdelijk e-mailadres

Vijf handige sites: van foto’s bewerken tot tijdelijk e-mailadres

26 mei 2020

Je kunt veel meer met je browser dan e-mailen, Facebooken, het nieuws lezen of YouTube afspeuren naar de nieuwste kattenfilmpjes. In deze reeks geven we je tips om het beste uit je browser te halen, zoals handige extensies, online games en meer. In deze editie: slimme websites die zeker de moeite waard zijn te ontdekken.

Photoshoppen in je browser met Photopea

Moet je een foto bewerken, maar heb je geen Adobe Photoshop op je computer? Geen zorgen, want op Photopea kun je foto’s retoucheren, verkleinen, vergroten, bijsnijden en van tekst en effecten voorzien. Handig, want zo hoef je dus geen nieuwe software te downloaden en installeren. Het gratis online fotobewerkingsprogramma lijkt qua functionaliteit en uiterlijk erg op Photoshop, en ondersteunt de meeste grafische bestandsextensies zoals JPEG, GIF en PSD. 

Een tijdelijk e-mailadres met 10minutemail

Veel websites vragen tegenwoordig om je e-mailadres voordat je toegang kunt krijgen tot bepaalde informatie. En dat leidt vaak tot veel reclame, opdringerige nieuwsbrieven en andere spam in je inbox, zeker als jouw persoonlijke info ook nog eens wordt doorverkocht aan andere bedrijven. Als je zeker weet dat je niet opnieuw op de site hoeft in te loggen, kun je 10Minutemail gebruiken. Deze gratis dienst genereert e-mailadressen die je tien minuten kunt gebruiken om je te registreren en wachtwoorden te ontvangen.

Accounts voorgoed verwijderen met JustDeleteMe

Voor websites die je vaker gebruikt, zoals Facebook, Amazon of AirBnB, heb je natuurlijk wel je eigen e-mailadres nodig. Het aanmaken van zo’n account is zo gepiept, maar websites maken het vaak erg lastig om een account compleet te verwijderen. Justdeleteme biedt uitkomst; op deze website vind je voor vrijwel iedere website duidelijke instructies hoe je jouw account voorgoed verwijdert. (En nee, daar heb je geen account voor nodig.)

Sneller software installeren met Ninite

Als je een nieuwe computer koopt of je besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd, moet je alle programma’s die je gebruikt opnieuw downloaden en installeren. Het kost flink wat tijd en moeite om al die software te vinden en handmatig te installeren. Ninite lost dat probleem op; op de website download je met een paar muisklikken alle programma’s die je nodig hebt in één compleet installatiebestand. Ook handig; Ninite checkt automatisch voor je of een programma toe is aan een update. Ninite werkt alleen op PC, voor OSX kun je gebruikmaken van het vergelijkbare MacApps.

Check of je gehackt bent op Haveibeenpwned.com

Het kan gebeuren dat een site waar je een account op hebt geregistreerd gehackt wordt. Vaak komen deze websites daar op tijd achter zodat ze je kunnen waarschuwen, maar soms gebeurt dit te laat. En dat leidt tot risico’s – zeker als je dit wachtwoord ook op andere websites gebruikt. Op Have I Been Pwned kun je meteen checken of jouw e-mailadres en wachtwoord geregistreerd zijn op site die gehackt is. Staat je e-mailadres erbij? Verander dan direct je wachtwoorden. Sowieso is het aan te raden om regelmatig je wachtwoorden te wijzigen, en niet op elke site hetzelfde wachtwoord te gebruiken.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.