Waar kijken we naar uit in het nieuwe tv-seizoen

De zomervakantie is (bijna) voorbij en dat betekent dat het nieuwe tv-seizoen van start gaat. Veel vertrouwde programma’s keren terug, maar is ook heel wat nieuws te bewonderen op de buis. We bespreken een aantal programma’s waar wij het meest naar uitkijken.

Talkshow: HLF8

Nederland lijkt maar niet genoeg te krijgen van talkshows. Dat wil niet zeggen dat ieder praatprogramma even succesvol is. Spannend dus hoe het Johnny de Mol vergaat in het gloednieuwe programma HLF8. Het wordt vanaf 6 september elke werkdag om, inderdaad, half 8 uitgezonden op SBS6. Hoe het programma er precies uit gaat zien, zullen we afwachten maar met Jeroen Pauw als mentor kan dat bijna niet verkeerd gaan toch?

Muziek: Tour de Frans

Nee, Frans Bauer stapt niet op de fiets. De volkszanger gaat per bus on tour met zes artiesten: Angela Groothuizen, Jan Dulles, Berget Lewis, Jamai Loman, Maradonnie en Danny de Munk. Iedere week bezoeken ze een plek waar een van de artiesten is opgegroeid. Verwacht mooie verhalen, fijne muziek en ongetwijfeld een flinke dosis humor op z’n Frans. Vanaf 31 augustus op dinsdag 19.30 te zien op RTL 4.

Dramaserie: Maud & Babs

Series over zware onderwerpen kunnen best een beetje luchtig zijn. Dat bewees Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. MAX hoopt met het nieuwe Maud & Babs eenzelfde succesformule in handen te hebben. Aan de cast zal het niet liggen: die bestaat uit onder meer Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten. De serie gaat over een gezin dat te maken krijgt met mantelzorg vanwege dementie. De dramaserie is vanaf zondag 12 september om 22.00 acht weken te zien op NPO 1.

Kids: De Magische Auto

Stel je voor, je mag op pad met de grotemensenversie van je favoriete speelgoedauto. Met de Magische Auto wordt die droom voor een aantal kinderen werkelijkheid. Soy Kroon neemt ze vanuit de garage van zijn opa mee op avontuur. En reken maar dat je spannende avonturen te zien krijgt! De kinderen zijn in deze serie de helden van de dag. Vanaf 18 september om 08.05 uur op NPO Zapp.

Ook om naar uit te kijken

Khalid & Sophie. Opvolger van De Vooravond dat weer opvolger was van DWDD. Vanaf 30 augustus, elke werkdag om 19.30 op NPO 1.

Avastars. De meeste mensen kunnen niet fantastisch zingen én geweldig dansen. In deze show, die bol staat van nieuwe technologie, gaan avatars laten zien dat zij dat wél kunnen. Vanaf begin 2022 op SBS6.

Anna’s Brains. Waar liggen de grenzen van onze technologie? Een aantal BN’ers legt wetenschapsjournalist Anna Gimbrère een aantal spectaculaire uitdagingen voor die ze met een team van jonge uitvinders en wetenschappers probeert op te lossen. Vanaf maandag 30 augustus 20.25 op NPO 3.

Champions League, Baanwielrennen en World Cup of Darts. Sportliefhebbers kunnen niet om RTL7 heen. Daar kun je vanaf het begin van dit tv-seizoen je hart ophalen met deze en andere evenementen.

Televisie kijken waar en wanneer je wilt

Aflevering gemist? Met de vernieuwde DELTA TV App kijk je naar meer dan honderd zenders via laptop en mobiel. Je kunt live tv pauzeren, programma's opnemen en gemiste uitzendingen terugkijken of vanaf het begin starten.