Kies je webmail
Waarom GigaWifi onmisbaar is voor personal trainer Wesley

Waarom GigaWifi onmisbaar is voor personal trainer Wesley

01 juni 2021

Wifi door heel het huis, van achter in de tuin tot de nok op zolder. Sinds de start van de coronacrisis merken we dat een goede verbinding belangrijker is dan ooit. Speciaal voor huishoudens die wat extra vragen van hun internetverbinding heeft DELTA GigaWifi. Daarmee kan iedereen in huis tegelijk online. Of je nu zit te gamen, te Netflixen of, zoals personal trainer Wesley Pieterse, je werk een tijdje video-bellend moest doen.

Trainen via een videoverbinding: ‘Goede wifi is dan essentieel’

Wesley Pieterse is personal trainer: een actieve baan die als gevolg van de coronacrisis heel anders moest worden ingevuld. En waarbij goede wifi opeens onmisbaar is. “Ik train mijn klanten een-op-een en geef daarnaast leefstijl-coaching. Normaal trainen we in een binnenlocatie, maar dat ging opeens niet meer. Daarom heb ik mijn trainingen de afgelopen maanden voor een groot deel verschoven naar online.”

Hogere internetsnelheid

De sportscholen zijn sinds kort weer geopend, maar dat zag er een paar weken geleden nog anders uit. Toen de sportscholen moesten sluiten, hebben Wesley en zijn collega sportmaterialen bij hun klanten gebracht. Bij slecht weer, als trainen buiten de deur niet kon, verzorgde Wesley trainingen via Zoom of belde hij met video via WhatsApp. “Dan is goede wifi wel essentieel. Als de verbinding hapert of vertraagt, is dat heel frustrerend. Gelukkig had ik net mijn internetsnelheid verhoogd, dat was nu wel heel handig. Ik heb alleen een statief aangeschaft voor mijn telefoon.” Zelf volgde Wesley ook trainingen online. “Mijn collega en ik waren net begonnen met een verdiepingscursus over rug-, schouder- en knieklachten. Tijdens de eerste lockdown zijn de lessen online verdergegaan. De behandelmethoden oefenden mijn collega en ik op elkaar.”

Sociaal contact

Ook privé komt de snelle verbinding goed van pas, zegt Wesley. “Doordat ik het afgelopen jaar toch minder werkte dan normaal, was er meer tijd voor Netflix en andere streamingdiensten. En online met vrienden gamen of videobellen om contact te houden.” Als personal trainer is het natuurlijk belangrijk om je energie op niveau te houden. “Gelukkig heb ik een hond waarmee ik regelmatig een rondje kan hardlopen. En ik krijg energie van mijn werk. Het is fijn dat ik dat kan blijven doen, zelfs online. Ik merk dat mijn klanten het ook waarderen.”

Wat is GigaWifi?

Thuiswerken, Netflixen, gamen: met verschillende internetgebruikers in huis kan jouw wifi wel wat versterking gebruiken. Een oplossing is een mesh wifi-systeem, zoals GigaWifi van DELTA. Dit systeem bestaat uit drie wifi-punten, de Deco X20 van TP-link, die samen één groot wifi-netwerk vormen, met een groter bereik en een hogere wifi-snelheid. [caption id="attachment_10615" align="alignleft" width="450"]GigaWifi drie mesh wifi-punten in huis Beeld: Nilsson[/caption] Je plugt ze in een stopcontact waar je maar wilt en je apparaten maken automatisch verbinding met het sterkste wifi‑punt. Zo heb je door heel het huis sterk bereik. De bijbehorende app geeft je allerlei mogelijkheden, zoals sommige gebruikers een hogere prioriteit geven, het netwerkgebruik per apparaat bekijken en ouderlijk toezicht instellen.

Tip: Kan je wifi op sommige plekken in huis wel een boost gebruiken? Bekijk op delta.nl/wifi welke opties er nog meer zijn om je wifi-bereik zo optimaal mogelijk te maken. Soms is het aanpassen van de wifi-frequentie of het plaatsen van één extra wifi-punt al voldoende.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.