Nieuwe Net5

Wat je kunt verwachten van het nieuwe Net5 powered by LINDA.

Door de samenwerking met vrouwenmerk LINDA. gaat de televisiezender Net5 op de schop. Wat voor nieuwe programma’s kunnen we verwachten? 

Televisiezender Net5 kenden we vooral van de goedlopende, vaak Amerikaanse vrouwenseries en -films die het uitzendt: Gray’s Anatomy, Pretty Woman, Sex & the City en Ally McBeal. Een nieuwe samenwerking met vrouwenmerk LINDA. gaat daar verandering in brengen. Niet dat al het bovenstaande van de buis gaat, maar onder de creatieve leiding van Jildou van der Bijl en zendermanager Annelies Sitvast wil Net5 ‘vrouwen inspireren door zich meer uit te spreken’. Daar horen nieuwe programma’s en gezichten bij.

Aandacht voor het persoonlijke in Ladies Night, Misdaad Advocaten en Iris en de 12 dates

Onderdeel van de nieuwe strategie is het uitzenden van nieuw gemaakte dramaseries en andere programma’s van eigen bodem. Ladies Night, nu een goede maand op de televisie, is daar het eerste voorbeeld van. Een verfrissende talkshow met presentatrice Merel Westrik en wisselende panelleden (‘vriendinnen van de show’), zoals Linda de Mol, Fidan Ekiz en Stella Bergsma. Zij bespreken nieuws en actualiteiten en hun eigen hoogte- en dieptepunten van hun week. De talkshow heeft zodoende een duidelijk persoonlijk karakter.

Realityprogramma Iris en de 12 dates en dramaserie Misdaad Advocaten zijn eveneens nieuw. In beide programma’s is er veel aandacht voor de menselijke kant van het verhaal. In Misdaad Advocaten krijgen we, meer dan in vergelijkbare drama’s, goed mee hoe de (vrouwelijke) advocaten soms met hun geweten worstelen en hoe werk en privé vermengd zijn. In Iris en de 12 dates zoekt pianiste Iris Hond een relatie. We zien niet alleen haar dates, maar ook haar voorbereiding daarop én de evaluaties met een psycholoog.

Aankomende programma’s

Net5 heeft nog meer nieuwe televisieprogramma’s voor ons in petto, dan wel nieuwe seizoenen van reeds lopende shows, zoals Grenzeloos Verliefd. Daar komt overigens ook een vervolgprogramma van: Baby in het Buitenland. Olcay Gulsen gaat een programma maken over huiselijk geweld. In 2020 komen er nog twee nieuwe, nader bekend te maken Nederlandse dramaseries.

Beyoncé-filters en meepraten bij de koffieautomaat

Wat ons als kijker misschien niet gelijk opvalt, zijn de Beyoncé-filters die over de publiekshots in Ladies Night worden gelegd. Een soort subtiele Instagramfilter. Van der Bijl vertelt daar in Een podcast over media over. “Onze programma’s moeten intelligent gemaakt zijn, inhoudelijk zijn, maar het moet er ook gewoon lekker uitzien. Ook de mensen in het publiek moeten knap in beeld komen. Daarom hebben we speciale filters waardoor iedereen er mooi uitziet.” Beyoncé-filters, zoals ze volgens Van der Bijl genoemd worden.

In de Volkskrant vat Van der Bijl de missie van het nieuwe Net5 samen: “We willen goede, spannende tv maken voor leuke, Nederlandse vrouwen. Programma’s waar mensen het de volgende dag over hebben bij de koffieautomaat.”

Net5 is inbegrepen bij DELTA Televisie Basis. Je vindt de zender op kanaal 9.