Kies je webmail
Waterdichte telefoons die goed bestand zijn tegen zwembadplonsen

Waterdichte telefoons die goed bestand zijn tegen zwembadplonsen

30 mei 2022

De zomer komt eraan! Plons jij straks ook lekker het zwembad of de zee in? DELTA tipt je over waterdichte telefoons die dat waarschijnlijk wel overleven, mocht je ‘m vergeten zijn uit je zwembroek te halen. Zelfs als je niet met telefoon en al het water in duikt, is de kans groot dat je telefoon met water in aanraking komt. Wist je bijvoorbeeld dat in Nederlandse zomers meer regen valt dan in de herfst of winter? Tijdens een plotselinge regenbui wil je natuurlijk nog steeds Google Maps kunnen gebruiken. En we hebben het even gevraagd aan onze collega’s uit de DELTA winkel: de meeste telefoons met waterschade zijn uit de (korte)broekzak de toiletpot in gegleden. Daarom brengen we graag deze waterdichte telefoons uit ons assortiment onder jouw aandacht, die beter dan andere telefoons bestand zijn tegen regen of een plons in zwembad of wc. Het volledige aanbod is hier te vinden.

Eerst de basics: wat is een IP rating?

De waterdichtheid van electronica zoals telefoons wordt uitgedrukt in een IP-rating. Die bestaat uit twee getallen: het eerste getal zegt iets over de stofbestendigheid, het tweede vertelt in hoeverre water de telefoon kan binnendringen. Met een 6 zou een regenbui geen problemen mogen veroorzaken, met een 7 blijft de telefoon in principe werken nadat die (tot een bepaalde tijd en diepte) onder water is gedompeld. Een 9 is de hoogste score.

Apple iPhone SE 2022

De iPhone SE 2022 is waterdicht tot een half uur lang en een meter diep (IP67) en kan tegen wat regen. De SE 2022 is Apple’s meer vriendelijk geprijsde iPhone. Naast de lagere prijs, is deze telefoon geliefd om zijn compacte formaat, vingerafdrukscanner en geweldige camera. Bovendien werkt hij razendsnel, omdat Apple’s nieuwste chip erin zit, waarmee ook de iPhone 13 is uitgerust.

Samsung Galaxy A52s

Ook de voordelige Samsung Galaxy A52s is waterdicht: tot een meter diep gedurende een half uur (IP67). Een regenbui zal evenmin problemen opleveren. Het scherm van de Galaxy A52s is zelfs in helder daglicht goed af te lezen en heeft een hoge ‘ververssnelheid’, wat betekent dat scrollen erg soepel gaat. De batterij houdt het vergeleken met andere telefoons in deze prijsklasse lang uit.

Geen garantie, check je handleiding!

Let op: de IP-rating is een indicatie van wat een telefoon aan kan, geen garantie. Fabrikanten geven lang niet altijd garantie op je telefoon als die toch waterschade heeft opgelopen. Goed om te weten is ook dat de waterdichtheid na verloop van tijd kan afnemen, en dat die afhankelijk is van het type water waarmee de telefoon in aanraking is gekomen. Zwembadwater, zeewater regenwater en leidingwater hebben elk zo hun eigen effect, en sommige fabrikanten testen alleen op zoet water. In de handleiding van je telefoon staat de waterdichtheid gespecificeerd. Fijne zomer!

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.