YouTube-ster Emma Heesters: Dit jaar ga ik eigen muziek uitbrengen

Eén van de bekendste Zeeuwse YouTube-sterren is de 23-jarige zangeres Emma Heesters uit ‘s-Gravenpolder. Ze is zeer succesvol met haar YouTube-kanaal waarop ze vooral covers van bekende artiesten plaatst. We blikken samen met Emma vooruit op 2019. Wat zijn haar concrete plannen, stoute dromen en – niet onbelangrijk voor YouTubers – hoeveel abonnees en views wil ze eind 2019 hebben?

Emma is het jaar lekker begonnen; sinds deze maand heeft ze een miljoen abonnees op YouTube en haar video’s zijn in totaal meer dan 90 miljoen keer bekeken. Haar grootste succes tot nu toe is een cover van Despacito, de enorme zomerhit uit 2017. De cover – die ze samen met de Amerikaanse zanger Jason Chen opnam – is op YouTube inmiddels 8,2 miljoen keer bekeken.

Wat een heerlijke start van het jaar! Hoe ziet de rest van 2019 er voor jou uit?

“Een miljoen abonnees is inderdaad een ongelooflijk lekker begin van het jaar. Maar ik ga er niet al te lang bij stilstaan. Dit jaar ga ik mijn eigen muziek uitbrengen, daar kan ik echt niet op wachten.”

"Ik heb echt heel veel dromen. Om te beginnen zou het fantastisch zijn om in het voorprogramma te mogen staan van een grote artiest."
Emma Heesters

“De focus zal in 2019 dan ook wel wat verschuiven van covers naar eigen liedjes. Verder hoop ik nog vaker samen te mogen werken met toffe artiesten, zoals Jason Chen of Kurt Hugo Schneider. Daarover gesproken: Ik ben op dit moment bezig met een heel spannend project, maar daar mag ik helaas nog niks over zeggen, haha!”

Het draait op YouTube natuurlijk ook om de getallen. Waar sta je eind 2019?

“Aan het begin was ik inderdaad ontzettend gefocust op die aantallen. Natuurlijk is het belangrijk, maar ik heb wel gemerkt dat er belangrijkere dingen op de wereld zijn dan het aantal abonnees en views.”

“Ik heb dit jaar nog twee andere doelstellingen die minstens net zo belangrijk zijn: Ik wil vooral veel lol hebben in de dingen die ik doe en natuurlijk gezond blijven. Maar als ik dan toch ergens op in moet zetten, dan hoop ik dat ik volgend jaar rond deze tijd 1,5 miljoen abonnees heb en meer dan 100 miljoen views.”

Als we in de verre toekomst kijken. Waar droom je van?

“Ik heb echt heel veel dromen. Om te beginnen zou het fantastisch zijn om in het voorprogramma te mogen staan van een grote artiest. En natuurlijk zou het helemaal te gek zijn als ik zelf op wereldtournee mag. Maar het lijkt me bijvoorbeeld ook heel leuk om een grote rol te spelen in een musicalfilm of iets anders te doen op televisie. Op dit moment ben ik eigenlijk vooral heel erg blij met hoe alles nu gaat.”