Blijf in contact met collega’s en relaties via videobellen

Vanwege alle maatregelen door het coronavirus zijn veel mensen gedwongen thuis te werken. Fysieke afspraken met collega’s en relaties zijn voorlopig schaars. Maar dat wil niet zeggen dat je geen overleg meer kunt hebben zonder elkaar te zien! Via beeldbellen en videoconference op je smartphone, tablet of laptop kan je tóch goed afspreken, elkaar zien en bestanden met elkaar uitwisselen. Hier een aantal populaire webconference en beeldbel-diensten.

Skype

Skype is wel de bekendste dienst voor beeldbellen. Voor consumenten en voor bedrijven geschikt. Deze applicatie is er voor Macs, pc’s, tablets en smartphones die het gebruikers mogelijk maakt om gratis spraak-en videogesprekken te voeren met andere Skype-gebruikers (of tegen betaling met traditionele telefoons). Je kan de dienst ook gebruiken om volledig gratis videoconferenties te houden, maar de andere deelnemers moeten Skype dan ook hebben geïnstalleerd.

Google Meet

Dit is de videodienst vanuit Google. Hiermee organiseer je videovergaderingen met mensen binnen of buiten het bedrijf. Nu ideaal voor overleg met collega’s die thuis werken. Maar ook videovergaderingen met internationale teams, sollicitatiegesprekken op afstand, webinars en meer. Google Meet is onderdeel van het betaalde G Suite.

Microsoft Teams

Vanuit Microsoft is ook een zakelijke variant op de markt, Microsoft Teams. Dat is eigenlijk de zakelijke opvolger van Skype. Deze app integreert in bedrijfssoftware van Microsoft en andere Windows-applicaties. Uitwisseling van bestanden en met meerdere mensen tegelijk vergaderen is hiermee heel eenvoudig. Microsoft Teams standaard beschikbaar voor alle nieuwe Office 365-klanten.

Zoom

Ook Zoom is een alternatief voor als je snel even iemand een-op-een wilt spreken, of juist met je hele team wilt sparren. Zoom heeft verschillende programma’s waar je gebruik van kan maken. Voor een-op-een-gesprekken is Zoom gratis. Wil je meer dan moet je betalen. Het voordeel van Zoom is dat je deelnemers geen Zoom-account hoeven te hebben om deel te nemen. Je deelt vooraf simpelweg een link waarop de deelnemer kan klikken op het afgesproken tijdstip.