Digitaal onderwijs biedt nieuwe kansen

Door de uitbraak van het coronavirus is online onderwijs inmiddels heel normaal. Maar toen vorig jaar plots alle scholen hun deuren sloten, moesten schoolbesturen flink aan de bak om snel onderwijs op afstand te organiseren. Snelle en stabiele internetverbindingen en -diensten bleken noodzakelijker dan ook. DELTA Zakelijk kon snel schakelen en leverde passende upgrades en uitbreidingen. Zo konden scholen de stap maken van offline naar online werken en lesgeven.

Snel schakelen

Gerard Langeraert van Scholengroep Perspecto in Zeeuws-Vlaanderen werd net zo overvallen als iedereen door de eerste schoolsluiting. “We moesten opeens uitvinden hoe we onze leerlingen corona-proof les konden geven,” vertelt hij. “Onze leeromgeving is door de uitgever toen geschikt gemaakt om thuis te gebruiken, zodat elke leerling kon inloggen. Hetzelfde gold voor Google Classroom, wat we voor huiswerkopdrachten gebruiken.”

Digitaal zal fysiek lesgeven zeker nooit vervangen, maar het kan zeker een verrijking zijn.
Gerard Langeraert
Scholengroep Perspecto

Digitaal bijspijkeren

Leerlingen hadden het digitaal werken en contact volgens Langeraert snel onder de knie. Leerkrachten die meer moeite hadden, kregen hulp van digitaal vaardige collega’s en I-coaches. Ook werd er in nieuwe hardware geïnvesteerd: “Al onze leerkrachten hebben een laptop die is ingericht voor schoolwerk. Zo blijft de thuiscomputer beschikbaar voor hun kinderen en kunnen ze de lessen eenvoudig streamen op het digibord in de klas.”

Makkelijker contact

Nu we een jaar verder zijn, worden de voordelen van online lesgeven duidelijker. “Bij onze scholengroep horen een paar kleine scholen waar de bovenbouw bestaat uit een handjevol leerlingen. Die hebben contact met leeftijdsgenoten nodig. Voorheen gingen die één keer in de week met leerlingen van andere scholen fysiek bij elkaar zitten. Nu kunnen ze veel vaker online aansluiten.”

Hybride vorm van lesgeven

“Bij elke nieuwe besmetting moet de hele klas in quarantaine. Dan kunnen we heel snel omschakelen naar digitaal lesgeven. Een leerling die langere tijd ziek is, kunnen we bij de les betrekken. En met behulp van verdiepingsprogramma’s op internet kunnen we de lessen meer op de leerlingen afstemmen. Digitaal zal fysiek lesgeven zeker nooit vervangen, maar het kan zeker een verrijking zijn.”

DELTA werkt voor iedereen

Naast dienstverlening voor het onderwijs levert DELTA Zakelijk passende branchegerichte oplossingen. Of je nu ZZP’er bent of een bedrijf runt met veel medewerkers; iedere ondernemer verdient volgens ons een snel netwerk waar je op kunt bouwen. Van een verbinding met een zeer hoge beschikbaarheid tot en met maatwerkdiensten: voor al deze diensten ben je bij DELTA Zakelijk aan het juiste adres.

DELTA Zakelijk

Met DELTA kies je voor razendsnel internet, voordelig bellen via de cloud en meer. En dat tegen uitzonderlijk scherpe tarieven!