Telefonie in de cloud, hoe verloopt de overstap?

Telefonie in de cloud is een goede oplossing nu KPN met ISDN stopt. Onder de noemer Zakelijke Telefonie biedt DELTA een aantrekkelijk pakket voor ondernemers met twee tot tien werknemers. Heb je voor deze oplossing gekozen, dan gaat overstappen heel gemakkelijk.

KPN heeft het een tijd geleden al aangekondigd, maar vanaf september gaat de stekker echt uit ISDN. Dat betekent voor veel zakelijke bellers dat ze op zoek moeten naar een nieuwe oplossing.

Telefonie in de cloud is inmiddels de nieuwe standaard geworden. Geen wonder, want het is een voordelige, kwalitatief uitstekende en flexibele oplossing waarbij je geen telefooncentrale meer in huis hoeft te hebben. Heb je besloten te kiezen voor Zakelijke Telefonie, de oplossing voor cloudtelefonie van DELTA, dan is de overstap zo geregeld.

Op tijd aanvragen

Het overzetten van de telefoonnummers neemt tijd in beslag. Houd daarom rekening met een doorlooptijd van één tot twee maanden om te zorgen dat je oude abonnement probleemloos overgaat in het nieuwe zonder dat je te veel betaalt. Als je dit voorjaar nog Zakelijke Telefonie aanvraagt, staat niets je in de weg om het op tijd operationeel te hebben.

Zelf doen of laten installeren

Wanneer je Zakelijke Telefonie bestelt, kun je kiezen of je je huidige telefoonnummers meeneemt (portering) of alleen nieuwe nummers wilt. De meeste zakelijke klanten kiezen voor het eerste. Zo kun je voor jouw klanten ongemerkt overstappen. Wil je je nummer behouden, dan dienen wij een aanvraag in bij je oude aanbieder om de nummers over te nemen. We kunnen de toestellen opsturen als doe-het-zelfpakket met aansluitinstructie of je spreekt af dat er een monteur langskomt voor een vlekkeloze installatie.

Snel overgestapt

Heb je de aanvraag ingediend, dan nemen we altijd eerst telefonisch contact op. We bekijken dan samen of de aanvraag compleet is. Heb je nog hulp nodig bij het maken van de juiste keuze, dan helpen we daar natuurlijk graag bij.

Het daadwerkelijk overzetten van de telefoonnummers, is binnen een half uur tot een uur geregeld. Meestal duurt het nog korter, zodat jij en je klanten niet of nauwelijks merken dat je ‘uit de lucht’ bent. Wij verzorgen deze zogeheten portering na de installatie. Installeer je de toestellen zelf, dan vragen we je contact met ons op te nemen wanneer alles is geïnstalleerd. Wij verzorgen dan de overzetting van de telefoonnummers.

Meer weten?

Alle informatie over telefonie in de cloud van DELTA Zakelijk vind je op onze website. Wil je liever de situatie in jouw bedrijf doorspreken of heb je aanvullende vragen? Bel met een van onze adviseurs op 0118 22 55 55.

Zakelijke Telefonie van DELTA biedt een volwaardig en voordelig alternatief voor ISDN. Met extra opties als het instellen van je bereikbaarheid, videobellen en online samenwerken, is deze oplossing helemaal klaar voor de toekomst. Meer informatie en prijzen vind je op delta.nl/zakelijketelefonie.