Thuiswerken? Gebruik een van deze apps

Van eenvoudige takenlijstjes tot videobellen en bestanden uitwisselen met je collega’s: met deze apps (voor desktop en mobiel) wordt thuiswerken net iets gemakkelijker.

Alleskunner Microsoft Teams

Een complete virtuele thuiswerkomgeving van Microsoft, met name handig voor wie al Word, PowerPoint en andere Office-applicaties gebruikt. Die werken namelijk soepel samen met dit programma. In Microsoft Teams hebben alle teams in je bedrijf een eigen omgeving. Daarin staan hun bestanden verzameld waar teamleden in kunnen werken, eventueel samen, tegelijkertijd. Een videovergadering met bepaalde collega’s is zó gestart. Dit soort virtuele vergaderingen kunnen natuurlijk ook vooraf ingepland worden (het komt automatisch in ieders Outlook- of Google-agenda te staan), of je overlegt even via de ingebouwde chat. Je bent niet uitsluitend aan Microsoft-producten gebonden: Teams werkt ook samen met Google Drive en is beschikbaar als mobiele app. 

Microsoft Teams kun je op je desktop en mobiel gebruiken. Het is standaard beschikbaar voor alle nieuwe Office 365-klanten. En wie nog geen klant is, kan gebruik maken van een gratis trial.

Stiekem heel slim: de eenvoudige takenlijst-app TickTick

Voor wie iets eenvoudigers zoekt, is TickTick aan te raden. In principe is TickTick een to do-app waarin je lijsten maakt met taken die je een voor een afvinkt. Je kunt het daarbij laten, of een van de vele slimme functies gebruiken. Zo kun je deadlines instellen voor taken, en herinnert de app je daar op tijd aan. Of deel lijsten met collega’s, en wijs specifieke taken toe aan een van hen. Al je taken(lijsten) worden automatisch gesynchroniseerd, zodat je mobiel of op je desktop de draad zo weer oppakt. Een aardigheid, tot slot: de ingebouwde ‘Pomo Timer’, die je helpt om 25 minuten geconcentreerd aan één taak te werken.

TickTick is gratis. Er is ook een betaalde versie voor 28 dollar per jaar, met meer mogelijkheden. Je kunt TickTick  mobiel of op je desktop gebruiken.

Projecten beheren met Trello

Trello is een helder vormgegeven projectmanagementtool. Je begint door teamleden toe te wijzen aan verschillende projecten, deelprojecten en taken. Dat worden omgevingen waarbinnen overlegd kan worden, bestanden uitgewisseld en taken verdeeld. Managers zien in een oogopslag hoe het ervoor staat met een taak of project. Door de integratie met tal van andere apps is Trello net zo veelzijdig als Microsoft Teams.

Trello werkt in je browser of als app voor desktop en mobiel. Er is een gratis versie, en een betaalde zakelijke versie met meer functies.

Slack als vervanger van interne e-mails

Slack, voor desktop en mobiel, is op zijn simpelst gezegd een chatprogramma, bedoeld om interne e-mails te vervangen. Collega’s kunnen chatten in verschillende kanalen: voor elk onderwerp, project of afdeling kun je zo’n kanaal aanmaken. Maar Slack is meer dan dat: je kunt er bestanden mee uitwisselen en groeperen, al dan niet via een koppeling met Google Drive of Dropbox, videobellen en teamleden koppelen aan bepaalde taken, berichten of bestanden. Handig is ook dat je werktijden kunt instellen, zodat je daarbuiten niet met werk wordt lastiggevallen.

Slack heeft een mobiele app en een desktop-app. Voor kleine teams is er een gratis versie (met diverse limieten). Wil je meer, dan zijn er uitgebreidere betaalde mogelijkheden.

Bestanden uitwisselen met Google Drive of Dropbox

De meeste van bovenstaande apps zijn veelzijdig. Van de vele mogelijkheden die er zijn, is bestanden uitwisselen er een. Maar als bestanden uitwisselen het enige is dat je nodig hebt, dan zijn Google Drive en Dropbox daar het beste in. Je werkt dan altijd in de meest actuele versie van een bestand, eventueel tegelijkertijd met meerdere mensen. Beide zijn mobiel of op de desktop te gebruiken, en hebben gratis en betaalde abonnementen.

Slimmer e-mailen met Outlook

Veel mensen gebruiken al Microsoft Outlook om mee te mailen en een agenda in bij te houden. In een eerder artikel zetten we een aantal Outlook-plugins op een rij waarmee dat net wat slimmer en efficiënter gaat. Lees het hier.

Heb je de tools, maar zoek je nog tips om thuis mentaal in een goede werksfeer te komen? Die lees je hier, in een eerder artikel van ons.

DELTA Zakelijk

Met DELTA kies je voor razendsnel internet, voordelig bellen via de cloud en meer. En dat tegen uitzonderlijk scherpe tarieven!