Netwerkbeveiliging

Hoe houd je je bedrijfsnetwerk veilig? DELTA helpt

Steeds vaker worden bedrijfsnetwerken aangevallen, met het risico dat klantgegevens of andere gevoelige informatie op straat komt te liggen. Bedrijven hebben een verantwoordelijkheid om dat te voorkomen middels een goede netwerkbeveiliging. Onze zakelijke afdeling helpt mkb’ers en grootzakelijke klanten hierbij.

Veel bedrijven verwerken persoonsgegevens. Zo staan wellicht de naam en het adres van je klanten ergens opgeslagen, bijvoorbeeld in een CRM-systeem, en kan het voorkomen dat een ander filiaal die klantgegevens ook nodig heeft. De nieuwe privacywet (AVG) schrijft voor dat bedrijven persoonsgegevens goed moeten beveiligen, om zo datalekken te voorkomen. Maar hoe doe je dat?

Ethernet VPN voor het veilig uitwisselen van gegevens tussen filialen

Ziekenhuizen, mediabedrijven, filiaalbedrijven en accountant- en advocatenkantoren delen vaak gevoelige informatie met andere filialen of kantoren. “Als dat via het openbare internet gebeurt, is dat erg risicovol,” zegt productmanager Edwin van Dijk. “Iedereen heeft daar namelijk toegang toe, en kan dan proberen data te onderscheppen.”

Met DELTA Ethernet VPN krijgen zakelijke klanten in het glasvezelnetwerk een soort ‘privétunnel’. Het verkeer in die tunnel, waar niemand anders toegang toe heeft, blijft strikt gescheiden van het openbare internetverkeer. Zo kun je veilig gegevens uitwisselen met andere filialen of kantoren.

Slimme firewalls met DELTA Netwerkbeveiliging

Deze week kwam de NOS met het nieuws dat steeds meer Nederlandse bedrijven worden aangevallen via ‘gijzelsoftware’. Vooral het midden- en kleinbedrijf loopt risico. Goede netwerkbeveiliging is daarom essentieel.

Met DELTA Netwerkbeveiliging haal je sterke firewalls in huis die door ons geconfigureerd, beheerd en gemonitord worden.

Een firewall beschermt tegen aanvallen van buitenaf: inbraak, gijzelsoftware, DDoS-aanvallen, zelfs tegen applicaties die haast onzichtbaar en soms zonder kwade bedoelingen data lekken. Je kunt het zien als een grote muur die tussen het internet en de bedrijfscomputers instaat. Een firewall onderzoekt al het binnenkomende verkeer en bepaalt of dat door mag, of geblokkeerd moet worden omdat er mogelijk een virus in het spel is.

“Onze firewalls worden voortdurend, automatisch geüpdatet,” zegt Van Dijk. “Als er bijvoorbeeld in Azië een bepaalde aanval gesignaleerd is, worden de kenmerken daarvan direct gedeeld met onze firewalls hier, zodat die het ook goed kunnen herkennen.”

VPN voor veilig thuiswerken

“Vroeger was de kantooromgeving van Nederlandse bedrijven begrensd door vier muren. Als je de toegang tot het pand goed beveiligde, was je klaar. Nu is dat anders”, zegt Van Dijk. “Naast het kantoor, werken mensen ook bij de klant of thuis.”

Voor collega’s die buiten de kantoormuren online aan het werk zijn, is het zaak om de internetverbinding te versleutelen. Dat kan met een VPN client, een stukje software dat een virtueel privénetwerk tijdelijk bouwt.

Als een werknemer het openbare internet opgaat, of via het openbare internet inlogt op het netwerk van de zaak, graaft een VPN-service een soort virtuele tunnel waarmee gegevens worden afgeschermd. Denk aan wachtwoorden die ingevoerd worden, of klantbestanden die worden ingezien. Door die tunnel wordt het onbevoegden haast onmogelijk gemaakt om daar bij te komen. (Anders dan bij DELTA Ethernet VPN, de dienst die we hierboven beschreven, is deze tunnel volledig softwarematig en komt de communicatie via internet tot stand.)

Er zijn diverse VPN-aanbieders. De Consumentenbond heeft een aantal goede aanbieders op een rij gezet. Wil je meer weten over VPN of heb je vragen over netwerkbeveiliging. Bel ons dan op 0118- 22 55 55 of bekijk onze pagina.