Zender van de maand: National Geographic WILD

Guur weer buiten? Geen beter moment om op de bank neer te ploffen en naar National Geographic WILD te zappen op kanaal 25. Het kanaal is zender van de maand bij DELTA, en staat de hele maand in het teken van de Big Cat Month. Dat betekent dat je de mooiste documentaires kunt zien over luipaarden, tijgers, leeuwen en andere katachtigen die de wereld rijk is. We geven alvast een paar kijktips, en vertellen je meer over het Big Cat Initiative.

Diary of A Teen Leopard

(7 februari, 20:00 uur)

Hoe imposant, snel en majestueus luipaarden ook zijn, ooit waren ze allemaal klein, pluizig en onhandig. Zo ook Pemba, een moederskindje van nog geen twee jaar dat volledig afhankelijk is van zijn moeder. Pemba kan niet goed jagen en sluipen, dus zijn moeder moet iedere dag zorgen voor het eten op tafel. Maar als ze onverwacht gewond raakt, draaien de rollen om en moet Pemba snel volwassen worden om te overleven.

Frozen Kingdom of the Snow Leopard

(8 februari, 09:30 uur)

De makers van deze documentaire brachten drie jaar door in de afgelegen gebergtes van Tibet. Niet zonder reden natuurlijk, want daar sluipt een bijzondere sneeuwluipaard rond die alles op alles zet om samen met haar twee welpjes te overleven in barre weersomstandigheden tussen andere roofdieren.

Serengeti Speed Queen

(21 februari, 18:00 uur)

Nzuri is misschien wel het allersnelste luipaard van de Serengeti. Maar snelheid is niet altijd alles, zeker niet als bloeddorstige hyena’s constant op de loer liggen. Als het noodlot toeslaat en twee van haar welpjes een aanval niet overleven, moet Nzuri zichzelf nieuwe jaagtechnieken aanleren om de rest van haar jongen te beschermen tegen de gevaren van de Afrikaanse savanne. 

Big Cats Initiative

Met de Big Cat Month ondersteunt National Geographic het Big Cats Initiative. Dit initiatief is in 2009 van start gegaan om grote katachtigen en hun natuurlijke habitat te beschermen. Want hoe ontzagwekkend deze roofdieren ook lijken, zijn veel van hen helaas nog steeds bedreigd. Een team van bijna honderd wetenschappers, natuurbeschermers en andere experts doet iedere dag hun best om ervoor te zorgen dat deze bijzondere diersoort ook in de toekomst nog kunnen leven in de wildernis. 


Verder kijken?

Krijg je na februari niet genoeg van de mooiste beelden van deze bijzondere katachtigen? Schakel dan naar kanaal 33 om verder te kijken naar Nat Geo Wild.