Zender van de maand: National Geographic WILD

Vind jij jachtluipaarden, tijgers en zwarte panters ook zo fascinerend? Goed nieuws, want de hele maand februari geniet je tijdens de Big Cat Month op National Geographic WILD van de mooiste documentaires over deze legendarische roofdieren. Zap dus nu snel naar kanaal 12.

Big Cat Month

Van besneeuwde bergtoppen tot diep in de rimboe: India zit vol met fascinerende katachtigen. Je ontdekt ze allemaal tijdens de Big Cat Month op NatGeo Wild. In The Real Black Panther kom je bijvoorbeeld oog in oog te staan met de legendarische zwarte panter, die zijn donkere kleur te danken heeft aan een overmaat van melanine.

Tijdens India’s Wild Leopards en Wild Cats of India maak je onder andere kennis met de bedreigde nevelpanter; de kleinste van de grote katachtigen, maar met zijn grote snijtanden is deze moderne sabeltandtijger zeker niet voor de poes. Of kijk naar India’s Wild Leopards om prachtige beelden te zien van de sneeuwpanter, die ook wel de geest van de bergen wordt genoemd en tot kort geleden niet eerder jagend was vastgelegd.

Big Cats Initiative

Hoe angstaanjagend deze majestueuze jagers ook kunnen zijn, zijn er veel met uitsterven bedreigd. Gelukkig wordt met de Big Cat Month het Big Cats Initiative van National Geographic ondersteund. Dit initiatief geeft wetenschappers en natuurbeschermers in bijna 30 landen de middelen om deze fascinerende dieren te beschermen.

Verder kijken?

Krijg je na februari niet genoeg van de mooiste beelden van roofdieren? Schakel dan naar kanaal 12 om verder te kijken naar Nat Geo Wild.